Scania

Provningsingenjör inom bromssystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 23 mars 2020
Stängs
den 7 april 2020
Ref:
20200530
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Fordonsindustrin går just nu igenom ett enormt teknikskifte från dagens traditionella fordon mot autonomi och elektrifiering. Scania är ett premiummärke i branschen och vi fokuserar på de främsta tekniska lösningarna. För att kunna nå dessa mål vill vi växa med dig som vill utvecklas som provningsingenjör inom hela bromssystemet och vill vara med och driva en testorganisation som jobbar i nära samarbete med funktions- och systemutvecklare.

Vår grupp heter Brake performance och vi ansvarar för broms- och prestandaprov på lastbilar och driver utvecklingen av hela bromssystem. Gruppen består av både ingenjörer och mekaniker och vi är uppdelade i fyra team med en teamledare i varje grupp. Gruppmedlemmarna besitter djupa kunskaper inom broms och har egenskapsansvar inom området. Vi ställer höga krav på att bromssystemet som vi utvecklar ska har rätt prestanda, funktionalitet, högsta säkerhet, följer gällande lagstiftning samt är av främsta kvalitet.

Rollen

Som provningsingenjör kommer du att arbeta tillsammans med hela gruppen och lära dig om hela bromssystemet. Du kommer vara med och driva utvecklingen och provningen för gruppens alla ansvarsområden från både konceptstadie, slutlig verifiering, problemidentifiering och certifiering. Detta är en roll som kommer utveckla din kunskap inom bromssystemets alla tekniska frågor. Du kommer ges möjlighet att skapa många kontakter inom företaget.

Vad du kommer göra:
  • Skapa kreativ provning i rigg och på helfordon
  • Analysera och dokumentera provresultat, samt utveckla provningsmetoder
  • Leda tekniska frågor och välja den bästa tekniska lösningen på olika problem
  • Diskutera lösningar tillsammans med leverantörer
  • Ha nära samarbete med skickliga medarbetare och tvärfunktionella grupper som arbetar med bromssystemet

Vem är du?

Vi söker dig om vill lära dig om det mest komplexa systemet på lastbilen. Du tar egna initiativ och tar gärna kontakt med andra för att söka upp korrekt information och använder ditt logiska tänkande i frågeställningar. Andra skulle beskriva dig som målmedveten, noggrann, analytisk och flexibel. Du är prestigelös och ödmjuk.

Önskad bakgrund
  • Högskole- eller civilingenjör
  • Minst 2 års erfarenhet inom Scania
  • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i både tal och skrift
  • Du har C-körkort (CE och D är meriterande)
  • Tidigare fordonserfarenhet
  • Matlab, CANalyzer, IPEmotion, Dewesoft

För mer information

Kontakta gärna provningsingenjör Erik Bergenlid på telefon 08-553 71 549, eller gruppchef Katarina Nordqvist, 08-553 51 760.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb