Scania

IT-Tekniker

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 24 mars 2020
Stängs
den 29 mars 2020
Ref:
20200964
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gruppen Powertrain & Machining arbetar tillsammans med verksamheten för att accelerera affärsutveckling genom digitalisering samt jobbar med att säkra den dagliga driften och att verksamheten har tillgång till rätt IT-tjänster.

Du kommer att ingå i en grupp som tillhandahåller teknisk support och förvaltning av lokala applikationer för produktionsnära IT-lösningar på våra produktionsenheter i Södertälje.

"Scania är en bra och trygg arbetsgivare och den teknikerroll som vi har är både utvecklande och intressant. Många saker vi löser är enkla och repetitiva, men vi löser även utmanande uppgifter där man måste tänka och jobba ihop med flera olika team på Scania." Timmy, Tekniker

Vi söker dig

En tekniker med 5 års erfarenhet som föredrar att skapa nya relationer och att jobba i team. Du har hög problemlösningsförmåga och har förmågan att behålla fokus och prioritet i hektiska miljöer då du ofta är först på plats när något händer. Du har tidigare erfarenhet av applikationsförvaltning. Engelska är vårt koncernspråk som du behärskar i tal och skrift.

Du är tekniskt bred inom följande områden med support, installations-, konfigurerings- och felsökningsvana:

  • Lokala applikationer
  • Klienter
  • Nätverk
  • Skrivare


Meriterande är om du har god kunskap inom databas- och serverkunskap samt erfarenhet av backuplösningar som t ex Acronis.

Din utveckling

Du kommer att skapa dig en bredare förståelse för industriell IT och att jobba i en global organisation. Du kommer att växa i din teamplayer roll där alla delar med sig av sina erfarenheter och misstag - detta för att ständigt kunna lära av varandra. Vi utvecklar tillsammans våra agila mindset och är öppna för förändringar och kortare leveranstider.

Du kommer även medverka i verksamhetsamhetsutvecklande projekt och leda delar av projektleveranser. Aktiviteter kopplat till support av köpt mjukvara från externa leverantörer och förvaltning av dessa kan vara en del av arbetet.

Praktisk information

Verksamheterna vi stöttar finns på ett större område så B-körkort är ett krav. Vi har ett rullande schema för beredskap och har öppet 06-24.

Vid frågor kontakta Fredrik Andlin (gruppchef) 08-553 525 76 eller Johanna Ingels (rekryteringsspecialist) 070 081 29 90

Ansökan

Vi ser fram emot att läsa ditt CV och personliga brev. Urval och intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag är 27 mars.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb