IT-säkerhetsansvarig

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 mars 2020
Stängs
den 19 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Redo för en spännande digitaliseringsutmaning i en lagom stor och väldigt trevlig organisation?

Till Stab IT och digital utveckling på Statens fastighetsverk söker vi en erfaren IT-säkerhetsansvarig som ska driva arbetet med att etablera och bygga upp en effektiv och professionell IT-säkerhetshantering i SFV. Vi sitter på SFV:s huvudkontor, i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen.

Din roll
Statens fastighetsverk står inför stora utmaningar i sin digitaliseringsresa i vilken IT-säkerhet är ett mycket högt prioriterat område. I din roll som IT-säkerhetsansvarig kommer du ansvara för att IT-säkerheten i SFV hanteras effektivt.

Initialt kommer arbetet bestå av att kartlägga säkerhetsbrister, prioritera åtgärder samt ta fram planer och underlag för beslut om åtgärder. Du kommer att behöva tolka såväl interna som externa krav, lagar och regelverk för att vara kravställare mot såväl IT som andra delar av organisationen, vid t.ex. upphandlingar, framtagande av nya system, riktlinjer m.m. I rollen ingår även att höja säkerhetsmedvetandet hos medarbetarna genom att ta fram och jobba med säkerhetsutbildningar Som IT-säkerhetsansvarig är du medlem i det nyetablerade IT-arkitekturrådet. Arbetet kommer att bedrivas i nära samverkan med SFVs övriga säkerhetsfunktioner. Befattningen är direkt underställd IT-direktören.

Din profil
Du är i grunden IT-akademiker (systemvetare) eller har skaffat dig motsvarande kompetens i arbetslivet. Du har lång erfarenhet av att ha arbetat som teknisk specialist inom IT-säkerhet. Du behöver dessutom ha erfarenhet från ett generellt ansvar för IT-säkerheten på ett företag eller myndighet. Kontaktytorna mot verksamheten kommer att vara många så du bör ha lätt för att kommunicera och ha intresse av att lära känna och förstå kärnverksamheten samt vara lyhörd för dess krav och förutsättningar.

Vi söker dig med följande bakgrund och erfarenhet:

 • Djup teknisk kunskap om IT-säkerhet
 • Erfarenhet och kunskap om teknisk IT-drift avseende både server- och nätverksinfrastruktur för att kunna föra dialog med IT-tekniker om lösningar
 • Behörighetsprocesser/-styrning/IAM.
 • Lösningar för stark autentisering
 • Pedagogisk förmåga - att med enkla termer kunna beskriva det komplexa
 • Erfarenhet av/kunskap om IT-säkerhet i Office 365

Meriterande:

 • SIEM-lösningar - förståelse för behov, funktioner och möjligheter
 • Kravställa och medverka vid upphandlingar och beställningar av IT-säkerhetsfunktioner och IT-system
 • Förståelse för hur informationssäkerhet relaterar till IT-säkerhet
 • Erfarenhet av att extrahera krav på IT-säkerhet från lagar, förordningar och myndighetsspecifika föreskrifter
 • Erfarenhet av SGSI eller motsvarande infrastruktur för utbyte av säkerhetsklassad information

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du samarbetsorienterad. Det är viktigt att du har en hög analytisk förmåga och har ett strukturerat arbetssätt där du kontinuerligt bevakar ny teknik och drivs av att ligga i framkant inom ditt område.

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-04-19 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Andreas Lidfeldt

CIO

010 478 75 11

Liknande jobb

Liknande jobb