Specialist – säkerhetsklassad IT-drift

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 mars 2020
Stängs
den 8 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 
 
Staben IT och digital utveckling är organiserad i 4 enheter och i rollen som specialist på säkerhetsklassad IT-drift kommer du att tillhöra enheten säkerhetsklassade IT-miljöer. Enheten har ett gemensamt ansvar för hela den säkerhetsklassade IT-miljön inklusive behov av support till användare.  
 
Din roll 
I rollen kommer du att ansvara för IT-drift i de säkerhetsklassade IT-miljöerna som behövs för fastighetsförvaltningen och fastighetsprojekten. Där kommer du att ansvara för teknisk-, databas- och applikationsdrift. Du kommer ingå i ett team med flera andra specialister inom enheten säkerhetsklassade IT-miljöer. Du kommer också att stötta SFV:s behov av IT-drift i de ordinarie IT-miljöerna. 
 
Inledningsvis kommer du att lägga tid på design av lösningar samt implementation, tester och migrering av data. Utöver detta kommer du även arbeta med löpande drift, underhåll och felsökningar. Den tekniska lösningen kommer växa betydligt över tid då flera delar av SFV kommer ha behov av säkerhetsklassade IT-miljöer.  

Din profil 
Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet av IT-drift inom säkerhetsklassade IT-miljöer. Du har mångårig erfarenhet från att utföra komplexa uppdrag inom säkerhetsklassade IT-miljöer avseende IT-drift och levererat med mycket hög kvalité. Du har mycket god erfarenhet från arbete inom virtuella servermiljöer, lagrings- och backuplösningar samt tekniska integrationer. Du har även mycket god erfarenhet av verktyg för övervakning och administration av IT-drift.  
 
Vi vill även att du som söker har en fördjupad och aktuell kompetens inom:  

  • Design av server- och klientmiljö. 
  • Installation och konfiguration av server- och klientmiljö. 
  • Test och verifiering av server- och klientmiljö. 
  • Vitalisering och autentisering. 
  • Utskrift och scanning. 
  • Automatiserad loggövervakning.  

 
Utöver detta är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska. Du behöver ha B-körkort 
 
Vi ser det som meriterande om du har operativ erfarenhet av Netapp, Windows, SQL och VM-ware. Har du även erfarenhet av fastighetsautomation/ passagesystem mm. så ser vi det som en fördel.   
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Viktigt att du är självgående och kan ta egna beslut där du prestigelöst kan resonera dig fram till gemensamma lösningar. Du behöver vara lösningsorienterad samt ha förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningar. Du har ett samarbetsorienterat arbetssätt men har inte ett stort behov av social samvaro. Utöver detta är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt där du kontinuerligt bevakar ny teknik och drivs av att ligga i framkant inom ditt område. 

Mer information 
SFV tillämpar normalt provanställning.  

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.  

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.  

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. 

Sista ansökningsdag är 2020-04-08 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss! 

Kontaktpersoner

Patrik Blomgren

Enhetschef

010 478 73 72

Liknande jobb

Liknande jobb