Specialist – säkerhetsklassad IT-arbetsplats

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 mars 2020
Stängs
den 19 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 
 
Staben IT och digital utveckling är organiserade i 4 enheter och i rollen specialist på säkerhetsklassad IT-arbetsplats kommer du att tillhöra enheten säkerhetsklassade IT. Enheten har ett gemensamt ansvar för hela den säkerhetsklassade IT-miljön inklusive behov av support till användare.  
 
Din roll 
Du kommer att ansvara för IT-arbetsplatsen i de säkerhetsklassade IT-miljöerna som behövs i fastighetsförvaltningen och fastighetsprojekten. Du ansvarar för all förvaltning och support av hård och mjukvara till IT-arbetsplats. Du kommer ingå i ett team med flera andra specialister inom enheten säkerhetsklassade IT-miljöer. Du kommer även stötta SFV:s behov av IT-arbetsplats i de ordinarie IT-miljöerna. 
 
Din profil 
Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet av IT-arbetsplats inom säkerhetsklassade IT-miljöer. Du har mångårig erfarenhet från att utföra komplexa uppdrag inom säkerhetsklassade IT-miljöer avseende IT-arbetsplats och levererat med mycket hög kvalité. 
 
Vi vill att du som söker har mycket god och aktuell erfarenhet från:  

  • IT-arbetsplats i virtuella servermiljöer.
  • Arbete med manageringssystem så som Microsoft SCCM eller IVANTI Endpoint manager.
  • Arbete i Microsoft AD på designnivå. 

Vi vill även att du som söker har en fördjupad och aktuell kompetens inom:  

  • Design av IT-arbetsplats. 
  • Installation och konfiguration av IT-arbetsplats. 
  • Test och verifiering av IT-arbetsplats.
  • Utskrift och scanning

Utöver detta är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska. Du behöver ha B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är det viktigt att du är självgående och kan ta egna beslut där du prestigelöst kan resonera dig fram till gemensamma lösningar. Du behöver vara lösningsorienterad samt ha förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningar. Du har ett samarbetsorienterat arbetssätt men har inte ett stort behov av social samvaro. Utöver detta är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt där du kontinuerligt bevakar ny teknik och drivs av att ligga i framkant inom ditt område. 
 
Mer information 
SFV tillämpar normalt provanställning.  
 
Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.  
 
Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.  
 
Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. 
 
Sista ansökningsdag är 2020-04-19 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss! 

Kontaktpersoner

Patrik Blomgren
Enhetschef
010 478 73 72

Liknande jobb

Liknande jobb