FRA

IT-säkerhetsspecialister som vill arbeta med att stärka Cybersäkerheten i Sverige

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 mars 2020
Stängs
den 19 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu kreativa och skickliga IT-säkerhetsspecialister med intresse för IT och teknik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och utmanande miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsspecialist hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

I rollen arbetar du huvudsakligen med att genomföra IT-säkerhetgranskningar. Det gör du framförallt genom penetrationstester, kodgranskningar eller rådgivning kring tekniska implementationer. I detta ingår att analysera och sammanställa dina resultat i skriftlig form. Du ges också möjlighet att på andra sätt förbättra IT-säkerheten i samhället, till exempel genom att stötta våra uppdragsgivare vid incidenthantering och rådgivning.

Du ingår i ett team med djup teknisk kunskap och gedigen erfarenhet som arbetar för såväl interna som externa uppdragsgivare. Det dagliga arbetet sker i många fall självständigt, men också i liten grupp med varierad sammansättning av kompetenser där du bidrar med din specifika kunskap. Vidare bidrar du tillsammans med dina kollegor att utveckla enhetens tjänster och verksamhet. Resor inom landet förekommer och planeras in i god tid som en del av uppdraget. Resor utrikes kan förekomma. Tjänsten innefattar hantering av sekretessbelagda uppgifter, därför läggs det stor vikt i att du är bekväm att hantera dessa.

Du kan

Du har kanske en akademisk examen men framför allt ett stort teknikintresse med fokus på IT-säkerhet. Du har en bred teknisk bas, i kombination med fördjupad kunskap och erfarenhet inom ett eller flera teknikområden. Sådana kan till exempel vara nätverksteknik, operativsystem, systemadministration, intrångsdetektering, systemutveckling, webb-applikationer, hårdvarunära programmering eller mobila enheter.

Du har erfarenhet av IT-säkerhetsarbete t.ex. inom penetrationstestning, incidenthantering, forensik, threat hunting m.m. Har du utöver detta, utbildning eller erfarenheter från arbete med praktisk tillämpning av IT-säkerhetsanalyser, programmering eller scripting så är det bra. Då du ska kunna beskriva och dokumentera tekniska problem på ett tydligt sätt krävs det att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Du är väl bevandrad i såväl Windows- som Linuxbaserade miljöer och du har erfarenhet av ett eller flera verktyg relaterade till teknisk IT-säkerhet. Vi förutsätter att du har förståelse för och är bekväm med att använd några av verktygen Nmap, Bloodhound, Kali Linux och Mimikatz.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utöver ditt tekniska engagemang är prestigelös med en problemlösande attityd. Arbetsuppgifterna innebär en hel del självständigt arbete vilket ställer krav på egen motivation och förmåga att prioritera arbetsuppgifter.

För att trivas i rollen krävs att du tilltalas av utmanande problem­ställningar och att du gillar att ständigt lära dig nya saker då våra uppdrag varierar, ofta i både storlek och komplexitet. Du är noggrann och kvalitetsmedveten och lägger ner tid på att det du levererar har en hög kvalitet. Du kommer att få möjlighet att hacka och hjälpa verksamheter att säkra upp system som är väldigt viktiga för vårt samhälle. Du kommer arbeta med något som ytterst få får möjligheten att göra och det ställer stora krav på integritet och omdöme. Det förutsätter även att du som person har lätt för att se vikten av att samarbeta och dela med dig av kunskap till dina kollegor i syfte att uppnå gemensamma mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Kristian Roos på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-04-19.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb