Tre Juniora IT-Specialister sökes till FMTIS

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 26 mars 2020
Stängs
den 1 maj 2020
Ref:
21125
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du vara med och bygga upp vår systemförvaltning i Enköping? Vi växer så det knakar och Försvarsmakten satsar på att göra Enköping till sitt IT-kompetenscentrum. Det innebär att du i rollen som IT-specialist kommer ha fler utvecklingsmöjligheter framöver. På FMTIS får du möjlighet att fylla på ditt CV med säkerhetsarbete, infrastrukturprojekt och skapandet av en modern arbetsplats. För att stötta dig i dina mål hjälper vi dig med rätt utbildningar. Dessutom ser våra seniora IT-specialister fram emot att lära upp dig som vill bli nästa generation IT-specialist.

Systemförvaltningsenheten, SFE - Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Enköping, Arboga och Boden.

På förbandet FMTIS är vi ca 90 % civilanställda som stöttar Försvarsmaktens kärnverksamhet. Här är jämställdhet viktigt och på enheten SFE som du skulle tillhöra har vi en könsfördelning på 50/50 kvinnor och män. Vi erbjuder en trygg och utvecklande anställning i en unik verksamhet där du dagligen bidrar till samhällsnyttan. På Försvarsmakten är vi måna om dig, du kan vara säker på att vi kommer att satsa på dig och ta hand om din potential. Utöver marknadsmässig lön erbjuder vi även en hel del förmåner:

 • Utbildningar utifrån dina egna önskemål och karriärsmål
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även kan få träningskläder och skor
 • Flexibel arbetstid samt upp till 35 semesterdagar per år
 • Ersättning för läkemedel och möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet


Avdelning PRIO (SAP) förvaltning består av fem sektioner och nu söker vi juniora medarbetare till Logistiksektionen. Befattningen är placerad i Enköping.

Drivs du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning är Du välkommen att söka till oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen som IT-specialist på Försvarsmaktens systemförvaltningsenhet är unik i många avseenden. När du börjar hos oss får du en omfattande introduktion och utbildning och naturligvis ser vi till att du får den kunskap du behöver för att kunna göra ett bra jobb. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • Hantera incidenter, testa, utveckla, konfigurera och arbeta med drift/underhåll av Försvarsmaktens system.
 • Arbeta med SAP som är ett omfattande och komplext affärssystem, som stöttar hela Försvarsmaktens verksamhet men vi tar hand om dig och ger dig en omfattande introduktion - vi lär dig allt du behöver veta för att kunna göra ett bra jobb.
 • Delta i ett flertal spännande projekt och olika aktiviteter som t ex infrastrukturprojekt och byte av SAP databas till S4/HANA.


Önskvärda kvalifikationer

 • Vi söker dig som har ett starkt IT-intresse, gärna med ett par års arbetslivserfarenhet


Meriterande

 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet
 • Relevant utbildning alternativt motsvarande kompetens som av Försvarsmakten bedöms likvärdig


Personliga egenskaper

 • Vi ser gärna att du som person är analytisk, drivande, flexibel och kan uttrycka dig i tal och skrift.
 • Om du vill bidra i utvecklingen av Försvarsmakten och vill arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Vi ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer.

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av:

Sektionschef Victor Herrera tfn 073-329 36 50.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, växel 019-39 35 00.

Fackliga representanter vid SFE:

SACO Per Hosinsky,

OFR/S Niklas Karlsson,

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb