It-projektledare- Led projekt för utvecklingen av Regeringskansliets it-infrastruktur

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 mars 2020
Stängs
den 14 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du stödja regeringen med att leda projekt inom drift, förvaltning och utveckling av it-infrastruktur samt verksamhetsstödjande it-system? Har du det som krävs för att lyckas i rollen som it-projektledare med fokus på att planera och leda uppdrag och projekt kopplade till förvaltningsaktiviteter och it-strategi? Vi erbjuder nu en utvecklande roll som it-projektledare.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Regeringskansliets it- enhet står inför förändringar; den digitala utvecklingen med nya verktyg för stöd för verksamhetens kärnprocesser tar fart. Delar av våra plattformar kommer att byggas om med ny arkitektur, vilket medför att vi behöver stärka vår utvecklings- och driftförmåga, både it-miljön och arbetssätten.
Som it-projektledare har du en viktig roll i it-enhetens uppdrag att säkerställa utveckling, drift och förvaltning av infrastruktur och verksamhetsstödjande it-system. Vi söker dig som vill planera, leda, genomföra och följa upp utredningar, uppdrag och projekt kopplade till förvaltningsaktiviteter och it-strategi. I tjänsten ingår även att ansvara för processen Release Management enligt ITIL.

Regeringskansliets IT-enhet svarar för it-stödet till Regeringskansliet och utlandsmyndigheterna, bland annat alla svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel - ca 6 400 användare över hela världen. Inom sektionen Infrastruktur finns gruppen Drift- och processledning som bl.a. ansvarar för strategi och övergripande arkitektur för it-infrastrukturen, projektledning, enhetsövergripande driftkoordinering samt leveranser av telefoni och drift.

Din bakgrund
Du har erfarenhet av att leda olika typer av it-projekt vilket har gett dig kunskap och erfarenhet av etablerade projektstyrningsmodeller. Det är meriterande om du har drivit projekt som omfattar it-infrastruktur, upphandling och verksamhetsnära leveranser och har kännedom om olika slags it-säkerhetslösningar. Du har en relevant eftergymnasial utbildning samt utbildning inom projektledning.

Du har en grundläggande kunskap inom it-infrastruktur och ITIL och det är meriterande om du har erfarenhet av en it-miljö som är byggd på produkter från bl.a. Microsoft, Citrix, Cisco och VM Ware. Det är meriterande om du har erfarenhet av andra roller på en it-avdelning såsom förvaltning av it-system eller processledare samt har kunskap och erfarenhet om Agila metoder och DevOps.

Det är meriterande om du har arbetat med, eller känner till, de särskilda krav som ställs för drift och förvaltning av en geografiskt spridd it-miljö samt har genomfört upphandlingar från offentlig sektor enligt LoU.

Dina egenskaper
Du är van att arbeta självständigt och strukturerat och är ansvarstagande för dina uppdrag och projekt. Du är flexibel och tar initiativ och du är en problemlösare med en vilja och förmåga att utvecklas. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och är relationsskapande och förtroendeingivande. Du uppvisar goda ledaregenskaper i rollen som projektledare.

Övrigt
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Andre Palmblad som är chef för gruppen Drift- och processledning på 08- 405 42 24. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad på 08-405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Susanna Wiener). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 14 april 2020.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Liknande jobb

Liknande jobb