Alecta Accelerate 2020

Rekryterare
Alecta
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 mars 2020
Stängs
den 27 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Redo för att kickstarta din IT-karriär? Sök då Alecta Accelerate! En programsatsning på 12 månader, skräddarsydd för dig som vet att IT är området du vill satsa på långsiktigt. Du, tillsammans med övriga deltagare i programmet kommer spela en stor roll för IT-avdelningens resa framåt. Alecta behöver dig som vill utveckla både dig själv, dina kollegor och deras affär. Vi vill att du ska våga fråga, göra misstag, lära dig nya saker och framförallt ha roligt på vägen i arbetet mot Alectas vision - att bli världens mest effektiva tjänstepensionsbolag!

Om tjänsten

Alecta är mitt inne i en transformation mot ett modernt arbetssätt där agila team, automatisering och digitalisering står högt på agendan. Ledarskapet på Alecta handlar om att, tillsammans med teamet, staka ut riktningen framåt och sedan delegera så mycket som möjligt, dvs. underlätta för medarbetarna att själva driva och utveckla sitt arbete samt fatta kloka beslut.

IT-avdelningen består av drygt 100 personer, fördelade på ett 10-tal team och som deltagare i talangprogrammet kommer du att ingå i något av dessa team. Utvecklings- och förvaltningsarbetet görs med effektiva och moderna verktyg i både stordator- och Windows-miljö med fokus på automation och digitalisering.

Du kommer inledningsvis att få en mentor som hjälper dig att komma in i rollen. Din mentor finns där för dig för frågor och funderingar och som ett bollplank då du ställs inför utmaningar. Övrig introduktion kommer att ske på ett strukturerat sätt då Alectas mål är att allt från förväntningar på din egen prestation och verksamhetsförståelse till arbetssätt och kultur ska vara tydligt för dig redan från start.

Om programmet

Programmet ger dig möjligheter till både personlig och professionell utveckling. Vid 10 tillfällen under första året kommer du att utbildas och tränas i allt från verksamhetsförståelse och systemutveckling till självledarskap. Dessutom erbjuds löpande coachning för att stötta upp din utvecklingsresa.

Du erbjuds

 • Spännande och utmanande arbetsuppgifter

 • Goda utvecklingsmöjligheter via utbildning och i samarbete med kompetenta kollegor

 • Stora möjligheter att bidra och påverka, både i ditt team och inom IT-avdelningen i stort

 • Bra arbetsmiljö i en kontorslösning där man på ett smart sätt kombinerat aktivitetsbaserade ytor med fasta egna platser för varje team

Alecta satsar mycket på friskvård och erbjuder både ett friskvårdsbidrag och eget gym samt träningshall för exempelvis innebandy och yoga. Lunch kan man antingen inta i deras egen matsal där duktiga kockar lagar god och näringsrik mat eller på en härlig takterrass. Kontoret, som är helt nyrenoverat, ligger centralt i Stockholms city.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om om vårt konsulterbjudande. Du kommer att arbeta ditt första år hos Alecta som konsult via Academic Work med ambitionen att bli rekryterad och fortsätta utvecklas hos Alecta därefter.

Arbetsuppgifter

 • Sätta dig in i verksamhetens behov av IT-utveckling och sedan självständigt, eller tillsammans med övriga medarbetare i teamet, specificera krav samt designa lösning

 • Utveckla självständigt i CA GEN utifrån specifikationer

 • Enhets-/programtesta

 • Parallellt med arbetsuppgifter inom utvecklingsarbetet utföra daglig verksamhetssupport

Vi söker dig som

 • Har ett brinnande intresse för IT och verksamhetsutveckling

 • Har en IT-relaterad utbildning, exempelvis systemutveckling, systemvetare, datavetare alternativt annan relevant inriktning inom IT-området

 • Är bra på att kommunicera på både Svenska och engelska i tal och skrift då båda språken används i det dagliga arbetet

 • Har ett stort intresse för att lära dig den komplexa verksamheten som finns inom Alecta

Som person motiveras du av att ställas inför tekniska utmaningar i en komplex verksamhet. Vidare är du bra på att samarbete med andra, tar fullt ansvar för både dina uppgifter och teamets gemensamma mål. Alectas värdeord är enkelhet, ansvar och kundnytta, något som vi vill att du också identifierar dig med.

Övrig information

 • Start: September 2020

 • Omfattning: Heltid, långsiktigt

 • Placering: Stockholm, Regeringsgatan

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Alectas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen

Information om företaget

Alecta är Sveriges största och den femte största pensionsförvaltaren i Europa och förvaltar över 800 miljarder. Alectas viktigaste uppgift är att se till så att deras kunders tjänstepension växer och att arbeta för att fler ska få del av tryggheten med en tjänstepension. Läs gärna mer om Alecta på företagets hemsida: Alecta

Liknande jobb

Liknande jobb