Sambandsbefäl till Norrbottens Flygflottilj

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Annonserat
den 27 mars 2020
Stängs
den 4 juni 2020
Ref:
19729
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Vill du som tidigare arbetat som officer i Försvarsmakten eller som redan gör det någon annanstans än vid F 21 ta dig an stora utmaningar med att utveckla ledningsförmågan vid ett förband under tillväxt? Vill du göra skillnad för förbandets olika enheter med ett omfattande och varierande behov av sambands- och informationssystem? Då finns det förutsättningar för dig att utvecklas tillsammans med oss!

Om enheten
Flottiljstabens avdelning för sambands- och informationssystemtjänst (SIS-tjänst) består av cirka 10 medarbetare och ansvarar för flygsäkerhetspåverkande marktelemateriel, signalskyddstjänsten samt sambands-, IT- och radiosystem. Avdelningen leder flottiljens planering av SIS-tjänster och har därigenom stora kontaktytor och ansvar för att ledningsförmågan utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet är inriktat mot att planera och samordna tjänster inom tele-, radio- och informationssystem på kort och lång sikt. I det kortare perspektivet kan det innebära ett ansvar för att leda flottiljens planering inför en övning och i det längre perspektivet sammanhålla åtgärder kopplat till stridsplaner för flottiljens krigsuppgifter.Som sambandsbefäl skall man ha goda kunskaper om alla de sambands-, signalskydds- och IT-system som används vid flottiljen, sidoordnade förband och högre chef. Flottiljen är ett basförband med ansvar för att stödja flygande enheter som baserar vid huvud-, sido- eller reservbaser i norra Sverige. Flottiljen innehar en rörlig förmåga genom KOMNÄT Flygbas som är en teknisk plattform för att etablera en flygbas där så krävs. Sambandsbefälet har härvid en central roll för att leda och samordna olika SIS-tjänster.Sambandsbefälet arbetar även med olika system som nyttjas i flygledarnas och meteorologernas funktioner med tillhörande flygsäkerhetskrav.

Sambandsbefälet företräder flottiljen i centrala beredningar och möten varvid god överblick och flexibilitet krävs för att nå ställda mål. Medverkan eller ren projektledning kopplat till materiel- eller systemutbyggnader förekommer. Befattningen inkluderar arbetsuppgifter kopplat till teknikområden som i stor utsträckning avhandlas på engelska.

Kvalifikationer
Godkänd officersutbildning (OF/OR)
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Goda IT-kunskaper
B-körkort

Meriterande
En teknisk bakgrund inom Försvarsmakten
Tidigare erfarenhet av arbete inom flygvapnet
Goda kunskaper om telefoni-, radio- och nätverksteknik
Kunskap om navigerings- och landningshjälpmedel
Erfarenhet som ledningssystemdriftledare
Signalskyddschef eller signalskyddslärare
Internationell erfarenhet i ledningssystemsbefattning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och som trivs med att ge god service till en stor mängd kontaktytor vid olika förbandsenheter inom flottiljen. Du är analytisk, initiativrik och har förmåga att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du är pedagogisk med en god kommunikativ förmåga. Du tål tidvis hög arbetsbelastning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Anställningsform: Befattningen är en militär anställning som specialistofficer (Fanjunkare, OR 7).Arbetsort: Luleå. Tillträde: snarast efter överenskommelse. Tjänsten kräver fortlöpande utbildning, vidareutbildning och annan verksamhet som innefattar resor utanför tjänstgöringsorten. Med anställning följer skyldighet att delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes. Befattningen ingår i flottiljens krigsförband med uppgift att upprätta flygbas såväl nationellt som internationellt, under fältmässiga förhållanden, vilket ställer krav på god fysik och där regelbundna fysiska tester genomförs.

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta:
Förvaltare Henrik Hansson tfn 0920-23 44 04 eller
förvaltare Daniel Björkman 0920-23 44 84.

Fackliga företrädare:
OFR/O Leif Edström
OFR/S Karina Jönsson
SEKO Lars Bäckström
SACO Pentti Sirkka

Samtliga nås genom F 21 växel 0920-23 40 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-05-08. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig: - Kontroll av luftrummet. - Mark- och sjömålsbekämpning. - Underrättelseinhämtning. - Luftburen transport. - Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt. F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.