Polismyndigheten

Teknisk produktspecialist till Biometriska system, Linköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 30 mars 2020
Stängs
den 30 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-specialister arbetar med att ta fram nya verktyg och system som hjälper polisen förhindra eller lösa brott. Idag är vi över 900 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder tekniken operativt. Nu söker vi fler IT-specialister som söker en större uppgift. Är du redo för en ny utmaning?

Vill du vara med och utveckla system som bidrar till nya effektiva och rättsäkra system som hjälper polisen förebygga och lösa brott? Som anställd hos oss kommer du arbeta i ett kunnigt och engagerat team som ansvarar för att utveckla polisens biometriska system.

På polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag, dygnet runt, året om. De kan exempelvis användas i ett ingripande mitt i natten, förhindra ett brott eller till att sammanställa information i en förundersökning inför en rättegång.

Arbetsbeskrivning

I vårt team arbetar vi med automatisk bildanalys för att effektivisera hanteringen av stora mängder bild- och videomaterial, bland annat genom tillämpad maskininlärning. Vi levererar containerbaserade lösningar som ska kunna integrera mot Polisens IT-system och skala i takt med ökande behov.

I gruppen hanteras även IT-system för biometriska tillämpningar såsom fingeravtryck, ansiktsbilder och signalement där systemens sökalgoritmer används för att leverera relevant resultat till olika intressenter inom myndigheten. En spännande utmaning vi står inför är att ansluta systemen till fler EU-gemensamma register.

Du blir specialist på ett eller flera av våra system och kommer hantera allt från användare till driftsättningar i servermiljö. Du behöver inte vara expert på allt, vi är flera specialister som är bra på olika delar av ansvarsområdet.

Som produktspecialist stödjer du verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring områdets produkter och system. Du arbetar med utveckling och underhåll av produkter och miljöer, integration, felsökning, rättning och dokumentation. Som specialist inom en specifik applikation kan du även arbeta med att konfigurera och anpassa applikationen inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas. Du bedriver omvärldsbevakning för att hålla dig uppdaterad om nya verktyg och metoder inom området. Du arbetar med egenutvecklade produkter och/eller upphandlade standardprodukter. För upphandlade standardprodukter samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga i produkten.

Vi jobbar nära polisens operativa verksamhet och därför är studiebesök och nära kontakt med verksamheten ett viktigt sätt att skapa en god förståelse för arbetsområdet och dess användare. Alla i gruppen är aktivt med och bidrar i de agila processerna och vi arbetar i nära kontakt med kravställare från verksamheten.

Arbetar du på Biometriska system i Linköping får du verka på ett litet och familjärt kontor där alla kan vara med och påverka det dagliga arbetet samtidigt som du bidrar till att ta fram framtidens system för en spännande myndighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • ett par års relevant akademisk utbildning med inriktning mot IT, exempelvis civilingenjör, datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande. Alternativt har du motsvarande förvärvad kunskap som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
  • erfarenhet av att arbeta med systemkrav och delta i agila projekt
  • intresse för biometriområdet
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska 

MERITERANDE
Det är meriterande om du har erfarenhet av några av dessa områden:

  • agila samarbetsformer; Kanban, Scrum eller liknande
  • systemförvaltning
  • teknik som används för biometri, AI, maskininlärning eller liknande område
  • forskning inom biometri eller närliggande områden
  • större komplexa system
  • kunskaper inom med modern teknik som används inom detta område

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som drivs av att arbeta innovativt med teknik och arbetssätt samt drivs av att skapa bra verktyg utifrån verksamhetens behov. Du är nyfiken, problemlösande, ordningssam och analytisk samt tar dig gärna an komplexa arbetsuppgifter och problemställningar där de färdiga förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Du har starkt samarbetsfokus och vill arbeta agilt mot teamets gemensamma mål. Du har god förmåga att kommunicera kring idéer och lösningar, samt är pedagogisk och lyhörd.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta Linda Albinsson Lind, gruppchef för Biometriska system tfn 010-562 81 17

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Arbetsort: Linköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 24 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du tydligt beskriver alla dina efterfrågade erfarenheter (kvalifikationer och meriterande). Märk din ansökan med ref.nr. A167.286/2020 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar rekryterande HR-konsult Lilian Westin på 072-242 62 27.

Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb