FRA

Har du ett stort tekniskt intresse och gillar datakommunikation?

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 31 mars 2020
Stängs
den 19 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kvalitetsmedveten och driven systemintegratör för arbete med design och utveckling av nätverk. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemintegratör hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. 

I din roll som systemintegratör ingår du i en grupp som ansvarar för design, utveckling och drift av datakommunikationssystem samt närliggande infrastrukturer. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor i gruppen och tillsammans strävar ni efter att bygga nät enligt en enhetlig arkitektur. Vidare har du många kontakter, bl.a. med beställare, användare och uppdragsledare internt inom FRA samt med externa parter. Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet förekommer.

Du kan

Vi söker dig som har en IT-inriktad högskoleutbildning med tyngdpunkt på datakommunikation, alternativt med motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet från nätverksmiljöer samt goda kunskaper inom Linux/UNIX och scripting i denna miljö. Utöver en bred teknisk kompetens och ett stort tekniskt intresse ser vi gärna att du har kunskap inom följande områden:

  • Switchar, routrar och brandväggar

  • Linux/Unix-servrar och scripting i denna miljö

  • Programmering i Java och/eller Python

  • Automatiseringsverktyg såsom Puppet

  • Försvarets kryptosystem

  • Övervakningssystem för nätverk/servrar

Då ditt arbete ibland innebär att du behöver ta dig till externa platser i landet är det ett krav att du har B-körkort. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har gediget intresse för teknik och problemlösning. Du är ansvarstagande och strukturerad samt är väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Med hjälp av din expertis, analytiska förmåga och kreativitet kommer du ofta med idéer på nya sätt att angripa olika problem. Du tar initiativ till att omsätta idéer till aktiviteter, arbetar hårt och uppnår personlig tillfredsställelse av att nå resultat. Du har även lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela med dig av kunskap och erfarenheter till dina kollegor för att uppnå gemensamma mål.  

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 49 86. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-04-19.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb