IT-säkerhetskompetens sökes till Luftvärnsenheten

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 april 2020
Stängs
den 19 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på en spännande resa? En av de största nyanskaffningarna i modern tid, anskaffning av sensorer och ledningssystem till Luftvärnet, sker idag hos på FMV.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas. Hos oss får du 28-35 semesterdagar per år baserat på din ålder. Du erbjuds friskvårdsbidrag och tillgång till gym. Dina arbetskollegor värnar om varandra, är trevliga samt sociala och ser fram emot att leverera nästa teknikgenerations luftvärnssystem tillsammans med dig.

Arbetsuppgifter
Du får en varierad roll, präglad av eget ansvar som syftar till att stötta olika projekt, som anskaffar sensorer och ledningsstödssystem, med IT-säkerhetskompetens. Du kommer att involveras i projekt i olika faser, dvs från anskaffning av ny luftvärnsförmåga till att utveckla den befintliga materielen. I ditt arbete så kommer du arbeta med de tekniska systemen, träffa våra leverantörer, andra avdelningar inom FMV samt vår kund Försvarsmakten. Du driver IT säkerhetsarbetet vilket innebär att du säkerställer att de systemen som FMV överlämnar till Försvarsmakten är säkra ur ett IT-perspektiv, både att de fungerar när det är skarpt läge och att de är skyddade från intrång. Vi bedriver vårt arbete i projektform vilket kan innebära att du involveras i olika projekt samtidigt.

Du ingår i verksamhetsområdet Armémateriel, vars huvudsyssla är att tillhandahålla materiel till Försvarsmaktens markstridsförmåga. Luftvärnsenheten där du kommer jobba ansvarar för att anskaffa, vidmakthålla, vidareutveckla samt avveckla Försvarsmaktens luftvärnssystem.

Tjänsten som It-säkerhetsingenjör innebär att:

 • Delta i projektet och verka för att systemen är säkra ur ett IT-säkerhetsperspektiv och att projektet når sina mål
 • Vara med vid möten med leverantörer och Försvarsmakten
 • Förankra framtagen säkerhetsarkitektur med Försvarsmakten
 • Rapportera till Projektledaren och stötta i IT-säkerhetsfrågor
 • Sammanhålla IT-säkerhetsarbetet för de delsystem som FMV levererar till leverantörerna
 • Utarbeta dokumentation enligt FMV process för IT-säkerhet
 • Granska leverantörernas It-säkerhetsrapporter och provplaner
 • Sammanhålla granskningar samt penetrationstester
 • Leda IT-säkerhetsgruppen och uppdatera säkerhetsplanen för projekten
 • Planera och leda framtagandet av It-säkerhetsdeklaration
 • Resor inom Sverige och andra länder ingår
 • Förbättra arbetsmetoder samt medverka till att sprida kunskap till andra inom organisationen

Önskad erfarenhet
Du är civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande akademisk examen eller har inhämtat motsvarande teknik- och kompetens på annat sätt.

Du har minst 2 års erfarenhet av att arbeta i stora projekt och minst 2 års praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsarbete, säkerhetsmetodik och metoder/processer. Det vill säga du arbetar självständigt med metoder för att bygga säkra system t.ex. skydd mot skadlig kod och säkerhetsinloggning. Har du dessutom praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsmateriel så som system för krypton, dioder och filtrerande säkerhetsmekanismer eller erfarenhet av IT-säkerhetsarbete från försvarssektorn är det meriterande.

Du har god förmåga att kommunicera både muntlig och skriftlig på både svenska och engelska och kan behärska MS Office och har övrig god datorvana. 

Vårt projektorienterade arbetssätt innebär att du bör trivas med att arbeta i team och att du har lätt för att samarbeta med andra. Andra egenskaper vi värderar är att du kan arbeta självständigt, planera och genomföra ditt eget arbete på ett systematiskt och strukturerat sätt. Du är lojal och har hög integritet kopplat mot de arbetsuppgifter du löser. För oss är rätt person viktigt så vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. 

Vi sitter centralt vid Karlaplan nära kommunikationer. 

Fler engagerade och kompetenta medarbetare till Luftvärnsenheten behövs, tveka inte att söka.

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. 

Våra fackliga företrädare är Anna-Karin Persson (Saco-S), Leif Jansson (OFR/S), Göran Mattsson (OFR/O) och Peter Andersson (Seko). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Therese Råvik (C Luftvärnsenheten) eller Rolf Thegström (Produktledare).

Sista ansökningsdag är 2020-04-19. 

Varmt välkommen med din ansökan!  
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb