Polismyndigheten

Teknisk produktspecialist till Radio-gruppen med samordnarsansvar

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 april 2020
Stängs
den 22 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens IT-avdelning har ca 900 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 32 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Här är en roll för dig som tillsammans med din kompetens inom Rakel också kan bedriva ledning av olika uppdrag och förvaltningsaktiviteter. Som teknisk produktspecialist på Polismyndighetens Rakelprodukter arbetar du i ett positivt, engagerat och agilt team. Du kommer att stödja verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring våra produkter och system där ditt ansvar kommer vara att:

 • Utveckling och underhåll av köpta system
 • Konfiguration av Rakelmobiler
 • Att ha kontakt med interna och externa leverantörer
 • Att delta och även leda olika arbetsgrupper
 • Utarbetning av krav och testfall samt bistå vid tester av Rakelprodukter

Som produktspecialist inom Rakel kommer du arbeta med att konfigurera och anpassa produkten inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas. Du kommer även att bedriva omvärldsbevakning inom området för att säkerställa en god livscykelhantering. För upphandlade standardprodukter samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga i produkten.

Låter beskrivningen av arbetsplatsen- och arbetsuppgifterna spännande och utmanande?

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Goda kunskaper om Rakelprodukter
 • Kunskap om Rakels infrastruktur och funktioner
 • Erfarenhet av att samordna och leda                
 • God förmåga att upprätta och underhålla dokumentation
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande

 • Kunskaper i radioteknik
 • Erfarenhet av Polismyndighetens Rakelprodukter
 • Erfarenhet av lednings och kommunikationssystem

Personliga egenskaper Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en egen drivkraft och är orädd att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Det är viktigt för oss att du kan samarbeta eftersom du kommer ha många kontaktytor både internt och externt och att du kan hantera tempoväxlingar då omprioriteringar är vanliga. Du ska vara prestigelös och ha god problemlösningsförmåga. Du bör även vara strukturerad och ha förmågan att arbeta både enskilt och i grupp.

Vi stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Rekryterande chef Lars Gustafsson, 010 5640062

Fackliga företrädare

Saco-S: Fredrik Bergh, tfn 010-563 91 37 Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10 ST: Kent Söderlund, tel. 072 221 27 50 Seko Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning Omfattning: Heltid
Arbetstid: Flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 22 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A172.654/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref. A172.654/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb