Scania

Utvecklingsingenjör inom Powertrain Controls External Projects Scania R&D

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 1 april 2020
Stängs
den 15 april 2020
Ref:
20200875
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med och påverka hur våra externa partners drivlinor kommer att fungera i framtiden?

Vi söker nu en funktions- och mjukvaruutvecklare som tillsammans med vårt team vill ta sig an framtida utmaningar. Gruppen består idag av 12 funktionsutvecklare varav 3 är stationerade i USA. De flesta är civilingenjörer med inriktning fordon, elektronik eller data. Sedan är det ganska jämn spridning mellan vilka som trivs bäst bakom ratten, vid tangentbordet eller i mötesrummet.

Gruppens främsta uppdrag är att anpassa Scanias drivlinor efter externa OEM-kunders behov. Vi tar där ansvar för hela kedjan i leveransen. Det innebär att förstå kundens behov och planera upp projektet. Det innebär att implementera anpassningar av befintliga funktioner såväl som nya kundspecifika funktioner i mjukvaran. Det innebär att följa upp kvalitetsärenden på fältet och se till så att den levererade mjukvaran faller väl ut i produktion. Allt arbete sker i nära samarbete med kundens ingenjörer.

Dina arbetsuppgifter

Som funktionsutvecklare kommer din främsta uppgift vara att anpassa och utveckla funktioner i mjukvaran efter våra externa kunders behov. Du kommer att bli delaktig i alla delar av utvecklingens faser. Arbetet kommer ske nära fordonen och du kommer ta fram funktioner för framtida såväl som befintliga produkter. Det kommer förekomma resor till våra kunders anläggningar och frekventa kontakter med kundens ingenjörer.

För att kunna utveckla våra produkter på bästa sätt får alla medarbetare ta körkort för lastbil och tungt släp, samt vid behov buss.

Din profil

Vi söker dig som är kundorienterad, lösningsinriktad och vill göra Scanias drivlina till marknadsledande även utanför Europa. Vi ser gärna att du har en civilingenjörsutbildning inom mekatronik, teknisk fysik, data eller motsvarande. Du har ett intresse av att programmera och har med fördel tidigare erfarenhet av inbyggda system. Kunskap inom Matlab och Stateflow/Simulink är helt nödvändigt och kunskap inom C är meriterande.

Du är engagerad, nyfiken, intresserad och har förmåga/vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande och kreativt klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du har körkort för bil och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Körkort för lastbil/buss är meriterande.

För mer information

Kontakta gärna Erik Holma, Lead Engineer Navistar, 08-553 529 44 eller

Jonas Hellström, gruppchef, 08-553 801 84

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb