IT-arkivarie hos Dokumenthanteringsenheten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 1 april 2020
Stängs
den 13 juni 2020
Ref:
19807
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du arbeta med informationshantering och digitalt bevarande inom Försvarsmakten?

Utvecklingsavdelningen (UtvA) ingår i Dokumenthanteringsenheten (DokhE) och är en del av FM HR-Centrum. Totalt har DokhE verksamhet vid ca 26 orter och har ca 130 anställda. Vi hanterar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, historieintresserade, forskare, journalister med flera. Dokumenthanteringsenheten befinner sig i en expansiv fas inom områdena för e-arkivering och digitalt bevarande. På enheten pågår bl.a. ett arbete med att bygga en domän bestående av flera elektroniska arkivlösningar. Dokumenthanteringsenhetens funktion för digitalt bevarande har därför ett behov av att förstärka organisationen med ytterligare it-arkivarier.

I befattningen som IT-arkivarie kommer följande arbetsuppgifter att bli aktuella:
Leda leveransprojekt till Försvarsmaktens e-arkiv.
Genomföra bevarande- och gallringsutredningar av IT-system.
Kravställning rörande arkivkrav vid nyutveckling, förändring eller vid avveckling av IT-system.
Framtagning, utveckling och anpassning av XML-baserade informationstypsspecifikationer.
Framtagning och förvaltning av stöd- och styrdokument inom e-arkivering och digitalt bevarande.
Sedvanligt operativt arbete inom e-arkivering, t.ex. formatkonvertering och validering av arkivuttag.

Personliga egenskaper
Som person är du driven, initiativtagande, lösningsorienterad och levererar dina uppgifter inom utsatt tid. Du är en förbättringsfokuserad person med ambition att ständigt kompetensutveckla dig själv. Du är ansvarskännande, resultatinriktad och kan arbeta såväl självständigt som i arbetslag. Du har även en god förmåga att kunna kommunicera effektivt med olika yrkesgrupper inom informationsteknik, t.ex. programmerare, systemingenjörer och förvaltningsledare. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Du har:
Relevant högskoleutbildning, t.ex. inom arkivvetenskap , datavetenskap eller systemvetenskap.
Hög IT-mognad med god teknisk allmänkunskap om systemmiljöer.
Kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Meriterande är:
Erfarenhet av arbete som IT-arkivarie.
Goda kunskaper om XML och relationsdatabaser.
Goda kunskaper om standarder inom e-arkivering och digitalt bevarande (OAIS, METS, PREMIS, PAIMAS, m.m.)
Erfarenhet av och/eller utbildning inom projektledning.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidare anställning, start enligt överenskommelse, resor i tjänsten förekommer.
Arbetsort: Stockholm.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningarna är du välkommen att kontakta avdelningschef Kennet Ölund,
070 - 836 16 97 eller IT-arkivarie Marcus Nilsson 070-836 02 79.

Fackliga företrädare: SACO: Camilla Robertsson (HKV), 08-788 76 32, SEKO: Lise-Lotte Larsson (FMLOG), 072-981 74 96, OFR-S: Pia Almström (HKV), 08-788 84 07

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-12, den ska innehålla CV samt anställningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för befattningen.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet. Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb