IT-strateg

Plats
Karlstad (Stad), Värmland
Annonserat
den 2 april 2020
Stängs
den 27 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bidra till trygghet och säkerhet i det svenska samhället? Då har du kommit rätt! Hos oss blir du en del av ett större sammanhang och en del av människors drömmar och framtid. Tillsammans säkerställer vi att rätt människor får förtroendet att på olika sätt bidra till trygghet i samhället.

IT-avdelningen på Rekryteringsmyndigheten består i nuläget av ca 30 personer samt ett dussintal konsulter fördelade på två enheter. Stora delar av IT-avdelningen sitter i Karlstad men vi har även kollegor på våra prövningsenheter i Stockholm och Malmö. Vi hanterar en komplex IT-struktur och alla dess tjänster i egen regi och vi utvecklar själva myndighetens verksamhetssystem. Vårt viktiga uppdrag kopplat till totalförsvaret kräver att vår IT-miljö är högpresterande, modern och säker.

Nu utökar vi avdelningen med en IT-strateg till Karlstad. Som IT-strateg kommer du att ha ett varierande arbete som innefattar allt från teknik- och licensstrategier till att tillsammans med verksamheten driva vårt IT-arbetet framåt genom att ta in och applicerar nya lösningar, metoder och teknik som gör oss bättre.

Du kommer att behöva lära dig både IT-avdelningens områden och verksamheternas behov - ett kvalificerat arbete som kräver driv, lyhördhet och eget ansvar.

Arbetsuppgifter

I arbetet som IT-strateg kommer du bland annat att:

  • Omsätta verksamhetskrav till planer och strategier för realiserbara, välfungerande och effektiva (tekniska) lösningar.
  • Planera och kommunicera IT-strategier inom olika områden till olika målgrupper.
  • Leda personer och verksamheter i utveckling.
  • Medverka och ansvara för att IT-lösningar uppfyller myndighetens höga säkerhetskrav.

Dina meriter och kvalifikationer

Anställningen kräver att du har:

  • Du har universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren anser vara lämplig. Alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.  
  • Några års praktisk erfarenhet av verksamhetsutveckling, kravställning och strategisk planering.
  • Kunskap och erfarenhet inom IT-området.

Det är meriterande om du har:

  • Praktisk erfarenhet av avrop och upphandlingar.
  • Erfarenhet av projektarbete och/eller projektmetodik.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och vi söker dig som trivs med struktur och planering. Du har lätt för att samarbeta med chefer, kollegor samt representanter från myndighetens uppdragsgivare. Du är kommunikativ och kan förklara på ett tydligt och enkelt sätt.

Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetare inom hela myndigheten. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer vara en viktig del för att utveckla verksamheterna inom myndigheten med hjälp av IT.

Om oss
Totalförsvarets rekryteringsmyndighet, Rekryteringsmyndigheten, är en expertmyndighet inom totalförsvarsområdet och lyder under Försvarsdepartementet. Myndighetens huvuduppgifter är att mönstra och skriva in totalförsvarspliktiga till grundutbildning med värnplikt samt att bemanna krigsorganisationen. Åt andra myndigheter genomförs prövningar för urval för yrken och utbildningar med särskilda krav som handlar om trygghet och säkerhet i det svenska samhället.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare men kan komma att inledas med provanställning.
Du söker anställningen via vår webbplats www.rekryteringsmyndigheten.se.

Sista ansökningsdag är den 27 april Vi svarar gärna på dina frågor

Har du frågor är du välkommen att ringa IT-chef Christian Söderblom eller HR-specialist Elin Ryen Mossberg.  Fackliga företrädare är Björn Staaff för Saco-S och Anders Thelin för OFR/S. Du når samtliga på 0771-24 40 00.

Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen.