Ledningssystemofficer vid 2.hkpskv

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Linköping, Östergötlands län, Sverige
Annonserat
den 2 april 2020
Stängs
den 2 juni 2020
Ref:
18939
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Är du intresserad av en tjänst vid Försvarsmaktens största helikopterskvadron? Vill du vara med och bygga upp Sveriges helikopterförmåga för fred, kris och krig? Nu har vi en tjänst för dig - andra helikopterskvadron rekryterar en ledningssystemofficer.

Andra helikopterskvadron
Förbandet är en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner. Skvadronen verkar inom den markoperativa arenan vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt, året runt. Skvadronen kan jämföras med arméns bataljonsnivå och innefattar både flygunderhålls- och flygmaterielkompani, flygsystem- och flygsäkerhetsmaterielsektion samt flygdivisioner.

Ledningssystemofficeren tjänstgör i skvadronens sektion för försvarslogistik och ledning (S4/6) och är chef för funktionsdel SIS. Sektionen planerar och följer upp skvadronens försvarslogistik, tekniska tjänst, flygunderhållstjänst och sambandstjänst.

Som ledningssystemofficer kommer du främst att ha ansvar för och arbeta som företrädare för SIS vid skvadronen avsende samband och signalskydd. Tjänsten består huvudsakligen av ledning, planering och utveckling av skvadronens samband, samt att säkerställa tillgänglighet till ledningsstödssystem. I din roll som chef arbetsleder du sambandsteknikerna vid skvadronen. Du utövar även själv en hel del arbete med sambandsmaterielen tillsammans med teknikerna. Utvecklingen av funktionen och krigsförbandet är en viktig del av dina arbetsuppgifter. I den uppgiften ingår en del samverkan/interaktion med främst arméns förband. Stöd, styrningar och samverkan sker också kontinuerligt i funktionen mot A6 vid helikoperflottiljstaben.

Arbetsuppgifter
- Leda SIS-funktionen inom skvadronen
- Bereda SIS-ärenden samt vid behov förträda förbandet
- Delta i övnings- och beredskapsplanering inom ramen för funktionen
- Stabsofficer vid skvadronen
- Biträdande signalskyddschef

Kvalifikationer
- Officer i nivå OF 2
- Utbildad ledningsofficer
- B-körkort
- Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande
- Teknisk officer ledning/samband ellr mark/elektro
- Militärt förarbevis och tyngre körkortsbehörighet
- Erfarenhet av stabstjänstgöring
- Erfarenhet av flyg/helikopterverksamhet
- Erfarenhet av internationell tjänstgöring
- God förståelse för inom ledningssystemets förekommande lednings/sambandssystem och metoder för att använda dessa

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan jobba självständigt, noggrant och kan driva planeringsarbetet i en given uppgift. I detta ingår att du ska vara lösningsorienterad, för att komma framåt i arbetet. Du ska även ha god samarbets- och social förmåga då flera enheter och individer kan beröras av uppgifterna. Känner du igen dig själv så välkomnar vi att du söker och blir en del i skvadronens gemenskap.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger förekommer. Tjänstgöringsort Linköping, tjänsteresor förekommer. Tjänstenivån är OF2 (kapten)
Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det att ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Välkommen med din ansökan senast den 1 juni 2020 . Den ska innehålla CV samt personligt brev, där det på ett tydligt sätt framgår varför du är lämplig för tjänsten. Tre referenser ska bifogas. Urval kommer ske löpande.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Sektionschef S4/6, major Robert Ståhls
Stabschef, major Sara Palmqvist
Chef A6, major Anders Magnusson

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

Samtliga kan nås via växel på 013-28 30 00

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb