Junior nätverkstekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Uppsala, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 3 april 2020
Stängs
den 4 maj 2020
Ref:
21199
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

FMTIS Ledningsstödenhet har som huvuduppgift att sköta drift och underhåll av ledningssystem och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt. Ledningsstödsenheten finns på ett flertal orter i landet, denna befattning har placering i Uppsala.

I Uppsala så arbetar vi primärt med IT-drift åt de förbanden som verkar inne på garnisonen. Vi genomför IT-drift för utbildningssystem, lokala IT-system samt stödjer med felavhjälpning och underhållsuppgifter på centrala IT-systemens lokala delar. Utöver detta så deltar vi även i planering och genomförandet av övningar och projekt.

Vi rör oss inom garnisonen, närområdet, runt om i landet och även utomlands.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Till vår nätverksgrupp i Uppsala söker vi nu en junior nätverkstekniker som nyligen börjat jobba inom området eller utbildat sig inom nätverk. Vi söker dig som vill utvecklas inom nätverksområdet och brinner för IT och problemlösning.

Tjänsten kommer att innebära daglig felavhjälpning, både enskilt och i grupp. Många av uppgifterna kan ske i form av samarbete över grupper, organisationer och myndigheter i såväl som rena IT-projekt som projekt för byggnationer, evenemang eller övningar. I tjänsten så ingår även arbete med materielhantering och att ta fram underlag till beställningar inom nätverksområdet.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Det finns goda träningsmöjligheter inom garnisonen och om verksamheten tillåter tre friskvårdstimmar per vecka på arbetstid. Försvarsmakten erbjuder kvalificerade (interna och externa) utbildningar. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt.

Kvalifikationer

  • Arbetat med nätverk eller utbildat sig på minst gymnasienivå.
  • Förståelse för nätverk och IT-infrastruktur.
  • Erfarenhet av nätverkshårdvara.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.
  • Körkortsbehörighet B.


Meriterande

 

  • Erfarenhet av ITIL.
  • Certifieringar inom nätverk (ex CCNA, JNCIA).


Personliga egenskaper

Vi söker en person som har ett gediget IT-intresse och som vill arbeta serviceinriktat och med problemlösning. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och ha en bra samarbetsförmåga men även klara av att arbeta självständigt efter utsatta prioriteringar. Inom nätverksgruppen så fördelas och prioriteras arbeten både från vårt ärendehanteringssystem men även inom gruppen. Du är noggrann, tar initiativ och ser till att driva ditt arbete framåt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten

Övrigt

Utbildning och tjänstgöring på annan ort förekommer.

Arbete på kvällar, nätter, helger samt beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Lön enligt överenskommelse.

Arbetsort är Uppsala (Uppsala Garnison).

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning, tillträde snarast.

Kontaktpersoner:

Sektionschef Fredrik Edlund, tel 018-19 62 96.

Avdelningschef Robin Nordendag, tel 018-19 62 85.

Kontaktperson HR:

Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:

OFR/O - Håkan Larsson

OFR/S - Jan Borgström

SACO - Mika Laitanen

SEKO - Hans Monthan

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på 019-39 35 00.

Sista ansökningsdag är 2020-05-03.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb