Vill du arbeta med att leda it-säkerhetsarbetet på Finansinspektionen?

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 6 april 2020
Stängs
den 4 maj 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som ansvarig för it-säkerhetsarbetet kommer du att arbeta med att kontinuerligt öka it-säkerheten på Finansinspektionen (FI) genom att genomföra riskbaserade förändringar. I arbetet kommer du bland annat ta fram säkerhetshöjande åtgärder som presentas för FI:s it-organisation. Dessa baseras på riskbedömning utifrån krav och omvärldsbevakning. 

I takt med att it blir en alltmer kritisk resurs för att FI ska kunna utföra sitt uppdrag blir it-säkerhetsarbetet och informationssäkerhetsarbetet viktigare och mer betungande. I rollen ingår att hantera och leda it-säkerhetsarbetet i nära samarbete med resterande delar av it-området och verksamheten.

Vi söker dig som har en relevant akademiskutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, det är meriterande om du även har certifieringar inom säkerhetsområdet eller har genomfört säkerhetsutbildningar och kurser. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom it-säkerhet samt säkerhetsarkitektur. För rollen krävs kunskaper inom it-säkerhet och det är en fördel om du även har kunskaper inom informationssäkerhetsarbete. Vi ser det som meriterande om du har erfarenheter av utveckling av ledningssystem för säkerhetsarbete, strategier och uppföljning av säkerhetsutveckling. Vidare är det även en fördel om du har ledarerfarenhet, alternativt erfarenhet i en ledande befattning med ansvar för it-säkerhetsfrågor. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du självgående, framåtblickande och bidrar med gott samarbete.  Du är effektiv i ditt sätt att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Vidare är du beslutsam och tydlig i din kommunikation.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Tf. avdelningschef Joakim Sandberg på 08-408 980 93.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

En anställning vid Finansinspektionen kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 4 maj 2020. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, väl fungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb