Systemoperatör Transmission till Försvarsmaktens Teledriftcentral

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 6 april 2020
Stängs
den 18 maj 2020
Ref:
21214
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som systemoperatör vid Driftenheten omfattar ett varierat arbete där du kommer att driftövervaka och driftleda en mängd olika system. Du kommer att ta emot, analysera och registrera avvikelser i nät, tjänster och utrustningar samt initiera och följa upp felavhjälpning vid yttre anläggningar. Som systemoperatör kommer du att få en grundutbildning inom samtliga av teledriftcentralens fördjupningsområden: Transmission, IP/Satkom, Radio/Sensor och Gateway, men kommer att bli specialiserad inom ett av dessa fördjupningsområden.

Tjänsten inkluderar kontinuerlig kompetensutveckling innefattande ett flertal interna och externa kurser och utbildningar. Tjänsten innebär att du regelbundet kommer att tjänstgöra som vakthavande systemoperatör vilket innebär att tjänstgöring förekommer på oregelbundna arbetstider inklusive eventuell jour-, och beredskapstjänstgöring.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.


Kvalifikationer

 • Du har som lägst gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig.
 • Du har goda kunskaper inom transmissionsteknik och/eller IP-teknik (routing/routingprotokoll, TCP/IP, switching).
 • Du innehar B-körkort.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift.


Meriterande

 • Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom driftövervakning av tekniska system och ärendehantering för stora driftverksamheter.
 • Det är en stor fördel om du har kunskaper inom transmissionsteknik PDH/SDH, WDM eller telefonväxlar och radiolänkar, nätverksteknik, brandväggssystem, radar eller radiosystem.
 • Om du dessutom har kunskap inom DNS och Linux är det mycket positivt.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. För att trivas i rollen som systemoperatör är det en förutsättning att du har ett brinnande intresse för teknik i allmänhet och IT-drift i synnerhet.

Du kan snabbt sätta dig in i nya situationer och arbetsuppgifter. Du kan tillgodogöra dig teknisk information och utbildning. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du trivs med att skapa nya kontakter. Som person är du noggrann och har förmåga att leverara arbete präglat av service och kvalité.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten är placerad i Bålsta men det förkommer även tjänstgöring på andra orter. Tjänsteresor förekommer.

Arbetsort: Bålsta

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-17.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Tjf C TDC Bålsta, Artin Söderberg, 018-28 00 32.

Fackliga företrädare:

SACO Mika Laitanen

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Håkan Larsson

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb