Sektionschef S6 (OR 7-9) till 32. Underrättelsebataljon, K 3

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 6 april 2020
Stängs
den 25 maj 2020
Ref:
20118
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Beskrivning av enheten

32. Underrättelsebataljon är ett krigsförband som verkar på den operativa eller högre taktiska nivån. Bataljonen genomför underrättelseoperationer syftandes till att tillgodose ställda underrättelsebehov eller bidra med information till den totala lägesbilden. Sektionen S6, samband- och ledningssystemsektionen, ansvarar för bataljonens samband och ledningsförmåga. Sektionen ansvarar för signalskyddet, ledningssystemen och kompetenen inom bataljonen vad gäller samband- och ledningstjänst. Enheten arbetar med framtagande, drift och planering för systemlösningar inom bataljonen. Sektionen har en avgörande roll i att skapa förutsättningar för bataljonen att nå verkan. Enheten arbetar med och leder arbetet kring tekniskt avancerade system på olika nivåer inom bataljonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef S6 leder du bataljonen i arbetet med att utveckla ledningssystem samt signalskyddstjänsten, samverkar med enheter på bataljonen, inom regementet, sidoordnade förband samt högre chef kopplat till sektionens ansvarsområden. C S6 stödjer bataljonen med information och ledningssystemkompetens och företräder bataljonen i arbetsgrupper och forum inom lednings- och sambandssystemområden. C S6 leder i bataljonen ingående enheter inom ledningssystems- och sambandsfunktionen, deltar i stabschefens planering med ansvar inom eget kunskapsområde samt har personalansvar för underställda på sektionen.

Tjänsten riktar sig till dig som är tekniskt intresserad, serviceinriktad, strukturerad, självgående och lösningsorienterad.

Stämmer ovanstående in på dig, ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Typ av anställning

Tjänsten vid enheten finns i nivåerna OR 7-9. Du som är specialistofficer erbjuds en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag.

Krav för anställning

 • Genomförd värnplikt/GU/GMU med godkända betyg
 • Godkänd specialistofficersutbildning
 • Godkänd fysisk förmåga enligt FM FysS nivå 3
 • Körkort B


Meriterande kvalifikationer

Kunskap om och erfarenhet inom FM ledningssystem, bl.a:

 • SWECCIS
 • MKN
 • FTN
 • VHF/HF/SATCOM
 • Frekvensplanering
 • Driftledning
 • Underrättelseutbildning såsom BISC eller annan underrättelseutbildning
 • Erfarenhet från utlandstjänstgöring, företrädelsevis inom ledningssystembefattning


Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Uttagningsprocess
Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer du att bli kallad till fältprövande tester och intervjuer som genomförs under försommaren 2020.

Övrigt

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas enligt Försvarsmaktens avtal.

Vid frågor eller för mer information, kontakta kn Daniel Jonsson tel. 0729817517.

Fackliga representanter

Wanäs OF: K3-wanasofficersforening@mil.se eller tel. 0505-451419

Sista ansökningsdag

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2020-05-24. Din ansökan ska innehålla följande:

 

 

 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt
 • CV inklusive kontaktuppgifter till 3 referenter
 • Kopia av körkort och ev. militära förarbevis
 • Intyg om genomförd specialistofficersutbildning
 • Vitsord/omdöme från värnplikt, GMU eller GU
 • Övriga intyg, betyg och dylikt relevant för tjänsten


Välkommen med din ansökan!

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb