FRA

Systemutvecklare till svensk underrättelsetjänst i Göteborg

Rekryterare
FRA
Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 7 april 2020
Stängs
den 19 april 2020
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen?FRA söker nu en kreativ systemutvecklare till Göteborg. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

FRA är beroende av att kunna utveckla egna lösningar på komplexa problem. Just nu söker vi systemutvecklare till våra team i Göteborgsområdet. Teamen jobbar enligt Scrum där du är med hela vägen från första idén till driftsättning. Du kommer att arbeta i en miljö som uppmuntrar kreativitet och nytänkande. Vi jobbar nära våra driftteam och våra slutanvändare och har därmed ett nära samarbete med många interna kontakter.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det. Resor inom landet kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker systemutvecklare som är civilingenjörer, högskoleingenjörer eller har motsvarande relevant utbildning. Både nyexaminerade och personer med arbetslivserfarenhet är intressanta för oss. Vi vill att du har erfarenhet av objektorienterad utveckling, t.ex. i Java och/eller C++.  Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av agila metoder som t.ex. Scrum och/eller erfarenhet av continuous deployment och fler språk, såsom JavaScript, SQL, C, Python eller Go.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som besitter en god samarbetsförmåga och flexibilitet eftersom vi jobbar i team där det förekommer att vi växlar mellan olika arbetsuppgifter och projekt. Rätt person för tjänsten drivs av att arbeta med komplexa frågor och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du kommer ofta med nya idéer och har god förmåga att planera och strukturera upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Thomas Karlsson på telefon 08-471 43 45. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-04-19.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb