FRA

Är du linuxexpert och vill vara med och vidareutveckla vår SOC?

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 april 2020
Stängs
den 19 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu självgående och uthålliga personer för arbete inom IT-säkerhetsområdet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA:s säkerhetskontor går in i en ny fas där vi ska ta vår interna övervakning och uppföljning av säkerhetsrelaterade IT-händelser till en ny nivå, och du kommer ha en huvudroll i detta arbete. Det innebär bland annat att hantera/analysera indata till vår SOC (Security Operations Center) på ett nytt, effektivare och mer verkningsfullt sätt, samt att förvalta och utveckla systemstödet inom området. Tjänsten innebär även att du aktivt kommer att delta i myndighetens arbete med att hantera it-säkerhetsrelaterade incidenter samt ge råd i säkerhetsrelaterade tekniska frågor kring systemframtagning och ackreditering.

Med anledning av detta behöver vi nu rekrytera en IT-säkerhetsspecialist med inriktning linuxanalys som kan delta i utvecklingen av nya förmågor inom SOC-verksamheten. På FRA råder hög sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Du ska ha goda kunskaper inom IT- och nätverksteknik generellt, vilken kan vara förvärvad genom såväl relevant arbetslivserfarenhet eller akademiska studier, gärna med inriktning på IT-säkerhet. Vi söker dig som har bred kunskap inom operativt IT-säkerhetsarbete och har stor erfarenhet av operativt arbete med Linux drift och utveckling, gärna i flera olika distributioner.  

Rätt person för tjänsten har även god erfarenhet av att implementera säkerhetsfunktioner och säkerhetsarkitektur i Linux-baserade system samt har erfarenhet av incidenthantering eller så kallad huntverksamhet på Linuxplattformar.

Vi ser det som meriterande om du har kunskap om programmering/scriptning eller visualisering av data. Har du tidigare jobbat med intrångs¬detektering eller härdning av IT system är det också en fördel. Tidigare erfarenhet från arbete i en SOC och med logganalysverktyg så som Elastic, Graylog eller Splunk är meriterande, liksom goda kunskaper om IT-forensik eller erfarenhet av drift av stora IT-miljöer.

Du har goda kunskaper i och kan uttrycka dig väl på såväl svenska som engelska.

Du är

Denna tjänst ställer mycket höga krav på integritet, omdöme och uthållighet. Du måste vara bra på att planera och organisera ditt arbete, tycka om att grotta ner dig i data för att hitta avvikelser eller onormala mönster och du är noggrann i detta. Att leverera produkter av hög kvalitet är en självklarhet för dig.

Vi förväntar oss att du själv ser vad som behöver göras och tar tag i det, du förblir lugn och sansad och klarar av att prioritera även när det blir mycket att göra. Du har lätt att samarbeta med kollegor, du är lojal mot myndigheten och uppdraget samtidigt som du är serviceinriktad och vill bidra med att leverera lösningar.

Det är viktigt för dig att underhålla dina specialistkunskaper inom området och du kan på ett bra sätt vara en kunskapsresurs för andra.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på 08-471 49 20. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-04-19.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb