FRA

FRA söker Nätverksanalytiker till Cyberförsvaret

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 april 2020
Stängs
den 26 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven och nyfiken nätverksanalytiker. För rätt person kan vi erbjuda ett spännande och varierande arbete i en utmanande och kunskapsintensiv miljö där du får vara med och göra skillnad varje dag.  På FRA arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som nätverksanalytiker hör du till Cyberavdelningen. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. FRA tillhandahåller ett tekniskt detekterings- och varningssystem (TDV) till de mest skyddsvärda verksamheterna bland myndigheter och statligt ägda bolag.

Ditt uppdrag består i huvudsak av att genom analys av nätverkstrafik upptäcka, spåra och förhindra de mest avancerade formerna av IT-angrepp som är riktade mot de myndigheter och statligt ägda bolag som anslutits till TDV. I det dagliga arbetet samarbetar du med FRA:s underrättelseverksamhet på cyberområdet och har regelbunden kontakt med enhetens uppdragsgivare. Arbetet sker under stort eget ansvar och du får goda möjligheter att utveckla och fördjupa dina kunskaper. Arbetets natur gör att vi omges av stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes. 

Du kan

Du har en akademisk examen eller motsvarande kompetens inom IT eller teknik förvärvad på annat sätt, gärna med inriktning informationssäkerhet. Ditt brinnande intresse och kunskaper inom IT är viktigare för oss än en formell utbildning.

Vi önskar att du har erfarenhet av att analysera eller felsöka nätverkskommunikation, t.ex. genom arbete i en SOC/NOC eller inom IT-support. Har du erfarenhet av Wireshark, Snort, Zeek eller liknande verktyg är det en fördel. Det är även meriterande om du har kunskap inom programmering, dataanalys eller analys av skadlig kod.

Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är

Du samarbetar bra med andra, är tillmötesgående och delar gärna med dig av dina kunskaper. Som person är du ansvarstagande och lägger gärna tid och engagemang på att lösa dina uppdrag. Arbetet ställer höga krav på god struktur samt att du kan göra effektiva prioriteringar, men också att du har god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Rätt person är en nyfiken problemlösare, noggrann och i vissa fall krävs en viss uthållighet. Verksamheten ställer även stora krav på integritet och omdöme.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jan Berg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-04-26.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb