FRA

Systemutvecklare med underrättelsefokus

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 april 2020
Stängs
den 26 april 2020
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

ill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som är initiativtagande och serviceinriktad och vill arbeta med systemutveckling och dataflöden. Just nu har vi många spännande projekt på gång, och söker därför systemutvecklare som vill vara delaktig i att skapa våra senaste tekniska lösningar och arbetsmetoder. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras och slutligen resulterar i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna. Det är här du kommer in!

Som systemutvecklare har du en viktig roll där du bland annat fokuserar på att utveckla framtida verktyg för flödeshantering, urvalshantering och distribution. Då det är viktigt med en förståelse för behoven och en närhet till beställare och andra kollegor kommer du att sitta mitt i verksamheten – allt för att möjliggöra en snabb och stabil leverans. Hos oss kan tiden verkligen vara avgörande.

Utvecklingen som primärt sker i Linux-miljö och objektorienterade språk (t.ex. Java, Python) innefattar både arkitektur, nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning i hela utvecklingskedjan. Arbetet sker i direkt samarbete med andra kompetenta kollegor i en dynamisk och kreativ miljö inom ett mycket spännande område. Förutom att skapa genomtänkta och driftsäkra applikationer så kommer du även att arbeta med konceptutveckling där du är med och tar fram bärande idéer för nya lösningar, ett område där din kreativitet kommer att utmanas.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Rollen innebär ett stort ansvarstagande för det egna arbetet och stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Du har en relevant utbildning inom IT alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har arbetat som systemutvecklare och har erfarenhet av utveckling i Linux-miljö samt objektorienterad programmering.  

Erfarenhet inom ett eller flera av följande områden är meriterande:

  • Programmeringsspråk såsom: Java, Go, C#, Python, Ruby, Node

  • Funktionell programmering

  • Databassystem, t.ex. PostgreSQL, Elasticsearch, Kafka

  • Systemintegration och dataformat t ex. XML, JSON, Avro, Protobuf

  • Konfigurationshanteringssystem, t ex. Ansible, Puppet

  • Design och utveckling av användargränssnitt

En bred allmän teknisk kompetens och en förståelse för helheten är positivt. Meriterande är även om du har tidigare erfarenhet av att coacha andra utvecklare. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för utveckling, drivs av teknisk problemlösning och bidrar med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Som person är du trygg i dig själv, har ett gott omdöme och anpassar dig för att samverka samtidigt som du har en integritet att med din kompetens säga ifrån där det behövs. Du har en positiv attityd, brinner för teknik och har viljan att utvecklas och ständigt lära dig nytt.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemutvecklare hör du till funktionen för produktionskoordinering på avdelningen för signalunderrättelser. Avdelningen bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 46 10. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-04-26.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb