Teknikutvecklare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 april 2020
Stängs
den 23 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker en teknikutvecklare för att vara med i utvecklingen av myndighetens tekniska förmåga kopplat till verksamhetens olika operativa uppdrag.

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

Ditt uppdrag
I den här tjänsten kommer du ha en central roll i utvecklingen av Säkerhetspolisens tekniska förmåga kopplat till myndighetens olika operativa uppdrag. Arbetet sker uppdragsbaserat och du kommer arbeta med att ta fram tekniska lösningar inom ramen för teknisk inhämtning.

Du kommer också agera sakkunnig inom teknikområden i rådgivande funktioner både inom myndigheten och externt. En viktig del av uppdraget är omvärldsbevakning inom teknikutveckling i stort och genom det hitta nya lösningar på tekniska problem.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer.

Din kompetens
Vi söker dig som har minst högskoleingenjörsexamen med inriktning mot elektroteknik, telekommunikation eller teknisk fysik alternativt motsvarande kunskaper som du förvärvat på annat sätt. Du behöver ha minst ett års erfarenhet av arbete inom transmissionstekniker (data-, radio- och/eller telekommunikation) alternativt inbyggda system. Vi ser också att du har goda kunskaper och erfarenhet av mätteknik inom elektronik eller akustik och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Tjänsten kräver B-körkort.

Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av elektrooptik, sensorteknik eller elektronikkonstruktion och erfarenhet av utveckling med hjälp av mikrodatorer. Det är positivt om du har vana att arbeta i Linux-system och programmering i C++/C#, Python eller assembler. Likaså är erfarenhet inom anskaffning av utrustning samt erfarenhet av mätningar inom radio meriterande.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann, metodisk och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är självgående och driver självständigt ditt arbete framåt. Arbetet sker även i tätt samarbete med kollegor och det är därför viktigt att du ha lätt för att samarbeta med andra.

Vi förutsätter att du är ansvarsfull och har ett högt säkerhetsmedvetande.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 80 27. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020-5247. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-04-23.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb