Specialist inom Cybersäkerhet

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 april 2020
Stängs
den 1 maj 2020
Kategori
Krav, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Brinner du för att stötta verksamheten inom informationssäkerhet?

Vi skall bli Sveriges modernaste myndighet inom Cybersäkerhet. För att lyckas med det söker vi nu specialister till vår enhet som vill vara med och bidra i alla leveranser som sker i myndighetens IT-verksamhet. Om du brinner för informationssäkerhet, gillar spännande utmaningar och vill jobba med seniora medarbetare inom informationssäkerhet och juridik så har du hittat rätt.

Arbetsbeskrivning och arbetsuppgifter

Vi gör en stor säkerhetssatsning och förstärker vår cybersäkerhetsenhet med ett flertal olika kompetenser och tekniker. Din erfarenhet och kompetens är därför viktig för det fortsatta arbetet med att lotsa IT-initiativen genom sin ”säkerhetsresa”.

Du jobbar i ett team med andra specialister inom cybersäkerhet och juridik. Tillsammans guidar och stöttar ni verksamheten inom informationssäkerhetsområdet genom nyutveckling och förvaltning. Vi utvecklar vår kunskap och arbetssätt kontinuerligt för att hela tiden kunna ge bästa möjliga stöd och nytta till hela myndigheten inom vårt expertområde. Vår filosofi baseras mer på stöd och stöttning, samarbete och förtroende, snarare än på pekpinnar och tvång.

Bakgrund och kompetenser

För att lyckas ser vi att du har följande bakgrund och kompetenser:

 • mycket god kompetens inom IT- och informationssäkerhet, gärna verifierad med relevant certifiering (t.ex. CISSP, CISM e.d.)
 • god kunskap om ISO/IEC 27001 och 27002
 • flerårig erfarenhet av arbete med IT-säkerhet och informationssäkerhet, gärna i större organisationer under stark förändring
 • god kunskap om för området relevanta lagrum, t.ex. GDPR, OSL och PDL
 • flerårig erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhetskrav
 • god förmåga att leda workshops
 • god förmåga att arbeta i stora och komplexa projekt
 • god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl skriftligt som muntligt

Vi vill även att du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt inom relevant område.

Bland dina personliga egenskaper ser vi att du:

 • är innovativ, kundfokuserad och lösningsorienterad, samt har ett pragmatiskt arbetssätt
 • har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra
 • har nära till skratt, lätt att samarbeta och är prestigelös, samtidigt som du också kan vara självgående i din roll
 • har god analytisk förmåga och snabbt kan sätta dig in i och förstå verksamhetens olika utmaningar
 • är uthållig och har god förmåga att hantera flera aktiviteter parallellt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt

Anställningen gäller tillsvidare på heltid och inleds med 6 mån provanställning. Placering är vid vårt nybyggda huvudkontor, med aktivitetsbaserade lokaler i Solna strand. Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att det för befattningen krävs svenskt medborgarskap.

Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Du är välkommen att göra en formell ansökan märkt med diarienummer Af-2019/0056 5252 senast den 1/5 2020. Bifoga ditt CV där du beskriver relevant arbetslivserfarenhet och utbildning samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Har du frågor om tjänsten välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Holmberg 08-508 954 04, pia.holmberg@se.experis.com.

Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan!

Vi ser gärna att du som har företräde till återanställning hos arbetsförmedlingen söker denna tjänst

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde Enligt överenskommelse Löneform Individuell lönesättning Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100 % Ort Solna Län Stockholms län Land Sverige Referensnummer Af-2020/0016 9968 Kontakt

 • Kim Nilsson, Sektionschef, 010-486 42 07
 • Corinne Lowenrud, HR-partner, 010-487 76 74

Facklig företrädare

 • Per Samuelsson, ST, 010-486 92 34
 • Andreas Deniz, SACO, 010-486 21 98
 • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-487 04 46

Publicerat 2020-03-31 Sista ansökningsdag 2020-05-01

Liknande jobb

Liknande jobb