Behörighetshandläggare

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 8 april 2020
Stängs
den 4 maj 2020
Ref:
21250
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Försvarsmakten står inför en intensiv utvecklingsfas där ett viktigt mål är att se till att våra IT-system är säkra och information inte hamnar i orätta händer. Behörighetshantering är en viktig funktion för att säkerställa kontrollen över identiteter och behörigheter inom vårt förband. Nu behöver vi förstärka vårt team med ytterligare medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som behörighetshandläggare utgör du en viktig länk mellan verksamhetens behov och vår interna leveransorganisation. Du har en samordnande funktion som bla ansvarar för informationsinsamlingen vid införandet av t ex applikationer och verksamheter. Du arbetar både i projekt och förvaltning med att fånga in och dokumentera verksamhetens behov/krav och kommunicerar dessa till IT-avdelningen. Som behörighetshandläggare har du möjlighet att arbeta med både verksamhet och teknik. Vi ser gärna att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter och är väl förtrogen med de lösningar, protokoll och tekniker som används. I rollen som behörighetshandläggare ingår administration, framtagande av nya rutiner, processer och dokumentation, definiera krav, beskriva regler och modulera användarfall relaterade till identitet- och åtkomstkontroll. Du genomför dina arbetsuppgifter både självständigt och i team, i nära samarbete med verksamhet och IT. Tjänsten medför återkommande resor med övernattning på annan ort.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha

 • arbetat med Windows Active Directory, datakommunikation/datanätverk och IT-säkerhetslösningar samt ha en generell IT-teknisk förståelse
 • akademisk utbildning med inriktning mot IT/systemvetenskap eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
 • B-körkort
 • svenskt medborgarskap
 • mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska
 • god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i engelska

 


Meriterande

 

 

 

 • tidigare erfarenhet inom IAM (Identity Access Management)
 • utbildning inom säkerhet-/underrättelsetjänst
 • erfarenhet inom agila arbetssätt
 • erfarenhet av förändringsledning
 • erfarenhet av verksamhetsutveckling och processutveckling

 


Personliga egenskaper

Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är driven och engagerad samt har förmåga att omsätta idéer till konkret verksamhetsutveckling. Rollen som behörighetshandläggare passar dig som uppskattar omväxlande arbetsuppgifter och har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig samt vara tydlig och kommunikativ. Arbetsuppgifterna innehåller mycket kontakter med myndighetsrepresentanter varför vi ställer höga krav på din sociala kompetens.

Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör om du har samma ambition kommer du trivas hos oss. Du ska vara van att arbeta med ett eget ansvarsområde, ta ansvar och driva dina frågor mot våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt ha förmåga att samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 3 maj 2020. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR Helena Faring via växeln på telefon 019-393500

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb