FRA

Systemutvecklare med IT-säkerhetsfokus till svensk underrättelsetjänst

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 april 2020
Stängs
den 26 april 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu engagerade och initiativtagande systemutvecklare med IT-säkerhetsfokus till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare med IT-säkerhetsfokus hör du till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Uppdraget består av att utveckla systemnära distribuerade lösningar i teknikens framkant. Resultatet av dina insatser kommer att leverera direkt verksamhetsnytta till stora delar av FRA.

Arbetet sker i tvärfunktionella team tillsammans med kollegor med djup teknisk kunskap och i ett prestigelöst arbetsklimat. Varje team har fullt ansvar för hela utvecklingskedjan; analys, design, implementation, test och installation. Själva arbetet sker med moderna metoder och verktyg.

Teamet har stort eget ansvar med långsiktigt fokus på hög tillgänglighet. Arbetsområdet präglas av kontinuerlig förändring och ger dig möjlighet att hålla dig á jour med de senaste metoderna inom ditt expertområde.

Du kan

Vi söker dig som är en skicklig systemutvecklare inom C/C++ med ett gediget intresse för IT-säkerhet. Det är en stor fördel om du har kvalificerad arbetslivserfarenhet från, för tjänsten, relevanta arbetsområden.

Du har en akademisk examen inom datateknik, datavetenskap eller liknande alternativt innehar motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Erfarenhet inom några av följande teknikområden är meriterande:

  • Goda kunskaper inom andra programmeringsspråk (t.ex. Go, Python)

  • Erfarenhet av test-driven utveckling (TDD)

  • Djup kunskap om hur operativsystem (t.ex. Linux eller Windows) är uppbyggda

  • Lågnivå nätverksprogrammering (t.ex. IP, UDP, TCP, TLS, m.m.)

  • Erfarenheter av inbyggda system

  • Praktisk erfarenhet av debugging och/eller reverse-engineering

  • IT-säkerhet och/eller analys av sårbarheter i programkod

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med din expertis, kan uppmärksamma vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska kunna tillgodoses. Du är prestationsorienterad, kvalitetsmedveten och sätter upp höga mål både för dig själv och för arbetsgruppen. Du tar ansvar för dina uppgifter och ser vikten av att dela med dig av kunskap och information till andra för att tillsammans uppnå gemensamma mål.

Arbetet präglas av snabb förändringstakt och kräver därför ett gediget intresse för området, att du blir engagerad av utmanande problemställningar samt att du har ett stort mått av nytänkande. 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 41 10. Fackliga företrädare nås på samma nummer 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-04-26.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb