Systemadministratör inom Linux/Unix till Saab

Rekryterare
SAAB
Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 9 april 2020
Stängs
den 28 maj 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en systemadministratör som vill får möjligheten att få arbeta med den senaste tekniken i simulatorvärlden? På Saab i Linköping erbjuds du ett varierat och brett arbete där du arbetar inom hela produktlivscykeln. Vi söker dig som vill arbeta med systemadministration i Linux/Unix som vill arbeta med administration, distribution och utveckling av plattformen för Gripensimulatorer. Som ny får du en gedigen introduktion och en handledare för att komma in i arbetet på bästa sätt.

Om företaget

Aeronautics är ett affärsområde inom Saab som erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen System Deployment and Operations ansvarar för utveckling, distribution och administration av datorplattformen för Gripensimulatorerna, utbildnings- och supportsystemen. Här erbjuds du ett varierat arbete som kombinerar kompetens inom systemdesign, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, nätverk, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet.

Sektionen är nu inne i en expansiv fas med målsättningen att bygga upp datormiljöer med såväl hårdvara, mjukvara som olika mjukvaruapplikationer på såväl Windows, Linux och Solaris-plattformar.

Dina arbetsuppgifter

Som systemadministratör kommer du att arbeta nära hårdvarukomponenter och operativsystem med daglig drift och underhåll i Saabs flygsimulatorer, tränings- och supportsystem. Arbetet innefattar hela produktlivscykeln; från dimensionering och utvärdering av system till drift och underhåll till att arbeta mer hands on med bland annat serverbyte, uppgraderingar, felsökning och switchar. En bred roll som erbjuder ett varierat arbete där den ena dagen inte är den andra lik. För att passa i rollen ser vi gärna att du har för tjänsten relevant utbildning och/eller erfarenhet av arbete med något av följande:

• Systemadministration av Linux/Unixbaserade operativsystem (RedHat, CentOS)
• Infrastrukturtjänster så som Kerberos, LDAP, DNS
• IT-säkerhet gällande bl.a. brandväggar och kryptering
• Nätverk, routing och switchar
• Drift och felsökning

Det ses som meriterande om du har erfarenhet av konfigurationshantering, versionshantering och programmering/scripting.

Du kommer i rollen att vara en aktiv del av ett företag som utvecklar, levererar och underhåller stabila och avancerade dataplattformar anpassade för flygplanssimulering som tillgodoser användarens förväntningar gällande tillförlitlighet och prestanda.

Din profil

För att trivas i rollen har du ett intresse för administration och daglig drift av Linux/Unix-system. Du gillar att arbeta brett och dyker gladeligen ner i de problem som uppkommer. Vidare tror vi att du är en prestigelös, handlingskraftig och nyfiken person som ständigt söker efter den bästa lösningen och som vågar ställa frågor.

Arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med andra avdelningar inom Saab, därför krävs att du har god samarbetsförmåga samt att du kan uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning i form av högskoleingenjör eller motsvarande kunskapsförvärv. Kan du uppvisa fritidsprojekt inom området är det meriterande. Du kommer att bli en del av ett öppet, prestigelöst och härligt gäng där de ständigt stöttar, hjälps åt och lär av varandra. Här finns en kultur med mentorskap och faddrar för att du som ny i teamet ska få de bästa förutsättningarna till utveckling och lärande i arbetet.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval, sök därför redan idag! Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Alexandra Karlsson på 013-473 20 68 alt. alexandra.karlsson@skill.se

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Liknande jobb

Liknande jobb