Utvecklare av realtidssystem för simulatorer på Saab

Rekryterare
SAAB
Plats
Linköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 16 april 2020
Stängs
den 10 maj 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ligger dina intressen i att lösa komplexa uppgifter och lösa det med kod? Vi förstärker teamet som arbetar med plattformsutvecklingen för simulatorerna på Saab. Plattformen skapar förutsättningar för en optimerad och effektiv mjukvara. Här får du tekniska utmaningar och är med i hela produktlivscykeln.

Om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. De är tekniskt ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Området Simulatorer, Träning och Support är en del av Aeronautics utvecklingsorganisation och ansvarar för stödsystem och träningssystem där samtliga produktutvecklingsfaser ingår (koncept, marknadsföring, utveckling och verifiering/validering). Dessutom ansvarar området för att leverera egna produkter kring pilot- och teknikerträning. Inom området finns alla ingenjörskunskaper som krävs för att konstruera, utveckla, producera och leverera samt även genomföra utbildning inom levererade produkter och system.

Området har en internationell inriktning och bedriver drift och förvaltning av stora anläggningar både inom och utom Sverige, dessutom driver området ett antal internationella samarbeten kring utveckling och produktion. Inom området finns mångårig erfarenhet med ett djupt och brett kunnande inom simulatorteknik och är unika i sin roll som komplett leverantör genom hela produktutvecklingscykeln. Allt arbete bedrivs i ett integrerat samarbete med flygplansutveckling och flygutprovning. Genom ovan kan vi erbjuda fantastiska möjligheter till personlig utvecklig inom disciplinen simulatorteknik.

Dina arbetsuppgifter

I simulatorerna testas all kod och apparater tillsammans för att säkerställa trygga flygningar. Allt börjar i plattformen och genom en iterativ process skapas grunden till en simulator. Tillsammans med ditt team utvecklar du mjukvara och utmanar teknikens gränser för att tänja på det som idag är möjligt.

I rollen får du:
• Utveckla inbyggda realtidssystem
• Följa produkten från konceptstudier, kravspecifikation, utveckling, implementation och underhåll.
• Samarbeta över organisationsgränser i och utanför Sverige
• En bred förståelse för komplexa system och Aviation
• Ingå i ett team med mix av seniora och juniora kollegor som tillsammans arbetar med naturligt kunskapsutbyte för att utveckla teknik i framkant

Inledningsvis får du en gedigen introduktion och goda förutsättningarna att komma in i arbetet. Här finns också utvecklingsmöjligheter då du som medarbetare erbjuds fortbildning inom området.

Din profil

Vi söker dig som har:
• En examen inom relevant område och erfarenhet av inbyggda system
• Programmerat i C/C++
• Teoretisk eller praktisk erfarenhet av realtidssystem
• Kunskaper och erfarenhet av Linux/Unix-miljö
• Förmåga att utrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
• Ett driv och en önskan att bli en riktigt duktig programmerare

Teamet är din grund och ni arbetar prestigelöst tillsammans mot gemensamma mål, samtidigt trivs du med att ta egna initiativ och driva arbetet framåt. Om du motiveras av problemlösning har du en god grund för rollen som utvecklare på simulatoravdelningen.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomgår och godkänns i en säkerhetsprövning genomförd av myndighet.

Ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att söka. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se.
Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare: Pontus Lundquist på 013- 32 94 15 alt. pontus.lundquist@skill.se

Liknande jobb

Liknande jobb