Systemadministratör Linux/Unix – simulatorer och träningssystem Saab

Rekryterare
SAAB
Plats
Linköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 16 april 2020
Stängs
den 10 maj 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Bli kollega med ett härligt gäng systemadministratörer. Du blir en del av ett kompetent team med bred kunskap och erfarenhet som gärna delar med sig. Vi söker nu dig som vill bli eller redan är specialiserad mot Linux/Unix och som vill arbeta med världsledande produkter.

Om företaget

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. De är tekniskt ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Området Simulatorer, Träning och Support är en del av Aeronautics utvecklingsorganisation och ansvarar för stödsystem och träningssystem där samtliga produktutvecklingsfaser ingår (koncept, marknadsföring, utveckling och verifiering/validering). Dessutom ansvarar området för att leverera egna produkter kring pilot- och teknikerträning. Inom området finns alla ingenjörskunskaper som krävs för att konstruera, utveckla, producera och leverera samt även genomföra utbildning inom levererade produkter och system.

Området har en internationell inriktning och bedriver drift och förvaltning av stora anläggningar både inom och utom Sverige, dessutom driver området ett antal internationella samarbeten kring utveckling och produktion. Inom området finns mångårig erfarenhet med ett djupt och brett kunnande inom simulatorteknik och är unika i sin roll som komplett leverantör genom hela produktutvecklingscykeln. Allt arbete bedrivs i ett integrerat samarbete med flygplansutveckling och flygutprovning. Genom ovan kan vi erbjuda fantastiska möjligheter till personlig utvecklig inom disciplinen simulatorteknik.

Dina arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta med operativsystem och hårdvarukomponenter för flygsimulatorer och träningssystem. Arbetsuppgifterna omfattar design, utredningar, implementering, dokumentation och stöd vid avancerad felsökning. Du blir en aktiv del av att utveckla, leverera och underhålla stabila och avancerade datorplattformar anpassade till flygplanssimulering, allt för att möta användarnas förväntningar kring tillförlitlighet och prestanda.

Du kommer att arbeta med:
• Linux/Unix operativsystem RedHat och CentOS
• Infrastrukturtjänster så som autentisering
• Nätverk- och IT-säkerhet, så som kryptering, brandväggar och switchar

Inledningsvis får du en gedigen introduktion och goda förutsättningarna att komma in i arbetet. Här finns också utvecklingsmöjligheter då du som medarbetare erbjuds fortbildning inom området.

Din profil

För att trivas i rollen har du ett intresse för administration av Linux/Unix-system. Du gillar att arbeta brett – med allt design av infrastruktur till felsökning i simulatorerna. Det är viktigt att du tar dig framåt i arbetet, med det sagt inte nödvändigtvis på egen hand utan att du gillar att samarbeta och kommunicera för att hitta lösningar på de utmaningar du stöter på.

Arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med andra avdelningar inom Saab, därför krävs att du har god samarbetsförmåga samt att du kan uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning i form av högskoleingenjör eller motsvarande kunskapsförvärv.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomgår och godkänns i en säkerhetsprövning genomförd av myndighet.

Ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval, sök därför redan idag! Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Pontus Lundquist, 013-32 94 15 alt. pontus.lundquist@skill.se

Liknande jobb

Liknande jobb