SAP Applikationsspecialist HR/HCM

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 16 april 2020
Stängs
den 23 maj 2020
Ref:
21297
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vi på Försvarsmaktens Systemförvaltningsenhet (SFE) behöver bli fler! Vi letar efter dig som, förutom att du har en gedigen SAP-bakgrund, även vill jobba med allt från säkerhetsarbete, verksamhetsstödjande projekt, infrastrukturprojekt till skapandet av en modern arbetsplats för Försvarsmaktens anställda. Att jobba med oss är både roligt och utmanande och vi känner att vi gör något som har stor betydelse för samhället och för många människor.

På Systemförvaltningsenheten arbetar vi med att förvalta och utveckla drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system/applikationer och masterata inom områden som logistik, HR, ekonomi, IS/IT, stabsstöd, tillsyn och insats. Verksamheten är inne i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare.

Vi erbjuder dig

På Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS - är vi ca 90 % civilanställda som stöttar Försvarsmaktens kärnverksamhet. Du kommer att ingå i en gruppering om ett 20-tal medarbetare som består av både anställda och konsulter som ansvarar för att förvalta Försvarsmaktens SAP HCM-lösning. Vi erbjuder en trygg och utvecklande anställning i en unik verksamhet där du dagligen bidrar till samhällsnyttan. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Som anställd i Försvarsmakten kan du vara säker på att vi kommer att satsa på dig och ta hand om din potential. Bland våra förmåner finns:

 • Utbildningar utifrån dina egna önskemål och karriärmål
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka, träningskläder och skor
 • Flexibel arbetstid samt upp till 35 semesterdagar per år beroende på ålder
 • Ersättning för läkemedel och möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet


När du börjar hos oss får du en omfattande introduktion och naturligvis ser vi till att du får rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Försvarsmakten använder affärsystemet SAP som ledningssystem och ditt uppdrag innebär att tillsammans med kollegor ansvara för förvaltningen av alla HR-relaterade delar i systemet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • Underhålla och utveckla SAP HCM som hos oss är ett mycket omfattande och komplex installation, som stöttar hela Försvarsmaktens verksamhet.
 • Stödja Försvarsmaktens verksamhet i system- och användarfrågor.
 • Planera, leda och delta i förvaltningsarbete.
 • Delta i ett flertal spännande projekt och olika aktiviteter som t ex infrastrukturprojekt, projekt inom mobilitet och användarvänlighet och inte minst byte av SAP-databas till SAP S/4 HANA och införande av HCM for S/4.


Beroende på din kompetens och ditt intresse så kommer du att arbeta med ett eller flera områden inom lösningen, t.ex. Personaladministration, Lön, Tid, Resa eller Personalutveckling.

Vi står inför stora förändringar i vårt IT-landskap de kommande åren. Gruppen som idag förvaltar HCM-lösningen har verksamhetsmässig och teknisk kompetens med både bredd och djup. Vi kompletterar och stöttar varandra och har roligt tillsammans. Trivsel och kul på jobbet är viktigt för oss.

Läs gärna mer om hur det är att arbeta som systemanalytiker hos oss här:

https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/jobba-i-forsvarsmakten/karriarvagar/johanna-systemanalytiker/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett starkt IT-intresse och minst 3 års arbetslivserfarenhet inom utveckling och förvaltning av SAP HCM.

Meriterande

 • Relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande kompetens som av Försvarsmakten bedöms likvärdig.
 • Kunskap inom ITIL och tillhörande processer.
 • Arbetat med införande av SAP HCM.
 • Certifiering inom SAP


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, idérik och analytisk. Du gillar att gå på djupet och vill att din insats hjälper till att lösa problem. Du trivs med samarbete och har en kommunikativ inställning. Vi uppskattar om du har lätt för att ta eget initiativ och ansvar och att du vill driva uppgifter framåt samtidigt som du är rustad med en stor portion tålamod.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av:

Sektionschef Johanna Tunberg tfn 070-848 56 87.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Annika Höddelius, växel 019-39 35 00.

Fackliga representanter vid SFE:

SACO Per Hosinsky,

OFR/S Niklas Karlsson,

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-15.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb