Incident Manager till IT-staben

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 april 2020
Stängs
den 15 maj 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?

IT-staben ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter
Som Incident Manager arbetar du med att ta fram processer, verktyg och rutiner för hantera incidenter, främst s.k. major incidents. Du ansvarar även för att eskalera, klassificera och leverera åtgärd i form rättningar eller ta fram s.k. ”work around” samt kommunicera detta till användare via exempelvis förvaltningsledare. Rollen som Incident Manager innebär vidare att medverka i arbetet kring tjänsteutbudet och se till att tjänsternas innehåll stämmer överens med myndighetens krav och behov. Du kommer även att genomföra riskhantering, planera och genomföra upphandlingar samt följa upp avtal.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Leda incidentsarbetet i samband med major incidents.
  • Medverka till att förvaltningsplanen avseende IT förvaltningsobjektet utarbetas och genomdrivs på ett kostnadseffektivt sätt.
  • Stödja verksamheten avseende användningen av och kravställning för berörda applikationer i egenskap som systemförvaltare
  • Samarbeta med projekt och förvaltningsorganisationer inom FMV/Försvarsmakten samt stödja dialoger med Försvarsmakten.
  • Dokumentation.

Vi söker dig som
Du har några års erfarenhet av IT-förvaltning och är van att arbeta med de vanligaste projektledningsprocesserna samt har arbetat med projektverktyg såsom MS Project. Vidare har du erfarenhet av att arbeta inom större organisationer.

Du är utbildad högskoleingenjör inom relevant området, gärna med inriktning mot IT, eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vi tror att du har erfarenhet från att ha arbetat med incidents och dess processer. Vi ser gärna att du har kunskap inom utveckling och förvaltning av IT-system samt projektledning. Det är en merit om du har erfarenhet av att beställa IT-tjänster från leverantörer och från att genomföra upphandlingar enligt LOU/LUFS. Vi tror att du kommer att ha nytta av din kunskaper om IT-infrastruktur och IT-system som bl.a. hanterar Product Life Management (PLM) samt affärssystem. Din kunskap om och förståelse för vikten av att dokumentera förändringar i driftmiljöerna kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som Incident Manager.

Som person är du självgående, ansvarstagande samt strukturerad, och du trivs med att ta egna initiativ. Du är bra på att arbeta tillsammans med andra och din kommunikation är rak och tydlig. Ditt ledarskap präglas av förtroende, engagemang samt delaktighet, och du har förmåga att leda samt motivera en grupp människor på ett effektivt sätt för att nå gemensamma mål. Du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar utifrån komplex information. Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska där du producerar dokument av hög kvalitet, och du kan tolka komplicerade språkliga underlag utan större hinder. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med Stockholm som placeringsort. Tjänsteresor både in- och utrikes förekommer, varför körkort B krävs för tjänsten. FMV tillämpar provanställning och befattningen är inplacerad i säkerhetsskyddsklass. Godkänd registerkontroll och svenskt medborgarskap är en förutsättning för anställning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Elisabeth From], OFR/O [Lars Carlsson] och OFR/S [Lena Sköld Gunnarsson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Jan Lundborg på telefon 08-782 48 10.

Sista ansökningsdag är 2020-05-15.

Varmt välkommen med din ansökan!
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov.

 

Liknande jobb

Liknande jobb