IT-Tekniker Windows

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 23 april 2020
Stängs
den 18 maj 2020
Ref:
21358
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

OM TJÄNSTEN

Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag och bidra med din kunskap och personlighet på en arbetsplats som präglas av kamratanda och hög teknisk kompetens. IT-Driftcentralen ansvarar bland annat för att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet ,funktionalitet, prestanda och säkerhet av Försvarsmaktens IT miljöer.

Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På Försvarsmakten möts du av vänliga, engagerade kollegor och vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden öppenhet, resultat och ansvar.

Som medarbetare har man ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Fortlöpande kompetensutveckling inom yrkesområdet
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid
 • Flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning


Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Systemtekniker kommer du tillhöra ett team med duktiga och engagerade kollegor och tillsammans jobba i spännande miljöer och i en varierande vardag. I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du kommer också delta i större projekt och nya implementationer av Försvarmaktens IT-system.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper
 • Arbetserfarenhet av Window Server med fördjupning inom Active Directory
 • Arbetserfarenhet på installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
 • B-körkort


Meriterande

 • Kunskap inom scriptning och säkerhet (t ex härdning, IP-SEC, PKI, Powershell )
 • Arbetserfarenhet av områdena KLUSTRING / DNS / GPO / DFS
 • Installation, felsökning och drift av Microsoft SCOM
 • Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL


Personliga egenskaper

Att arbeta med problemlösning är en naturlig del av ditt arbetssätt. Vi ser gärna att du som person är analytisk och har en god samarbetsförmåga. Dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då delar av arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Omfattning, placering, tillträde m.m.

Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Arboga och tillträde snarast eller enligt ök.

Beredskap ingår i tjänsten.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2020-05-17. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Upplysningar Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson eller Fredrik Alvin (rekryterande chef) via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman, 0589-408 33, OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21, OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb