Säkerhetsspecialist med inriktning informationssäkerhet

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 maj 2020
Stängs
den 24 maj 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På Ekobrottsmyndighetens huvudkontor finns säkerhetsstaben som är en del av stabsenheten. Säkerhetsstaben består av tre medarbetare och leds av en säkerhetschef. Säkerhetschefen leder myndighetens säkerhetsarbete genom säkerhetsstaben på central nivå samt genom ett tiotal lokala säkerhetsföreträdare. Säkerhetsstaben ansvarar för myndighetens interna säkerhetsarbete bestående av personalsäkerhet, fysisk säkerhet och informationssäkerhet. Målet för informationssäkerhetsarbetet är att information klassas, skyddas, är spårbar och riktig samt tillgänglig för behöriga när den behövs.

Vi söker nu en säkerhetsspecialist för arbete på säkerhetsstaben på central nivå, som ska hålla i arbetet med myndighetens systematiska säkerhetsarbete med inriktning informationssäkerhet.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsspecialist driver och utvecklar du Ekobrottsmyndighetens systematiska säkerhetsarbete. Du utvecklar och förbättrar myndighetens ledningssystem för säkerhet där informationssäkerhet är en central del. Du utvecklar befintliga och nya interna riktlinjer samt utformar kravnivåer. Du följer upp och genomför granskningar antingen självständigt eller med externt stöd. I rollen deltar du i utvecklingsprojekt, stödjer verksamheten vid klassning av information samt arbetar aktivt med omvärldsbevakning.

Du informerar och utbildar myndighetens medarbetare om hot och risker samt gällande regelverk inom framför allt informationssäkerhetsområdet. Du bidrar även i säkerhetsstabens övriga säkerhetsarbete. Ekobrottsmyndigheten har ett väl grundlagt arbete med krishantering och tillsammans med säkerhetschefen kommer du även att delta i vårt arbete med risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetskrav och vår roll inom totalförsvaret.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet av säkerhetsområdet, där du arbetat på såväl operativ som på mer strategisk nivå
 • Goda kunskaper inom informationssäkerhet och säkerhetsfrågor i övrigt
 • Erfarenhet av arbete med etablerade standarder och arbetsmetoder, såsom ISO 27000-serien och ledningssystem för riskhantering och kontinuitet
 • Förståelse för informationssäkerhet och övriga säkerhetsfrågors betydelse för verksamheten
 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska

Meriterande

 • Erfarenhet av säkerhetsarbete på central nivå, gärna från en statlig myndighet
 • Kunskap och erfarenhet gällande säkerhetsskydd och arbete med risk- och kontinuitetshantering samt totalförsvarsplanering
 • Erfarenhet av processutveckling och införande av kravnivåer och riktlinjer
 • Erfarenhet av revision av ledningssystem för informationssäkerhet eller annan granskning av kravnivåer för säkerhet
 • Formell certifiering inom informationssäkerhetsområdet eller övriga säkerhetsområdet.

Egenskaper
Du trivs och fungerar bra i en självständig roll och som person är du noggrann, ansvarstagande och har förmåga att skapa struktur. Du har även en god analytisk förmåga. Du är utvecklingsinriktad, kommunikativ, samarbetar gärna och delar med dig av din kunskap till andra. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på integritet.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med placering på Kungsholmen i Stockholm. Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. I anställningen kommer tjänsteresor i viss omfattning att bli aktuellt och även krav på viss ökad tillgänglighet. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande. Säkerhetsprövning med registerkontroll i enlighet med säkerhetsskyddslagstiftningen kommer att ske före anställning. Tjänsten kräver att du är svensk medborgare.

Information om anställningen lämnas av säkerhetschef Elisabeth Öhlén tfn 010-562 90 88. Fackliga företrädare för SACO-S John Keränen tfn 010-562 92 23, för ST Karin Hallström Norberg tfn 010-562 91 71 och för Polisförbundet Kristina Windalen tfn 010-562 98 21.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på ”skicka din ansökan” och ansök senast 24 maj 2020.

Liknande jobb

Liknande jobb