SAP Lösningsarkitekt för BI-lösning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 8 maj 2020
Stängs
den 1 juni 2020
Ref:
21504
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

SAP Lösningsarkitekt för Försvarsmaktens BI-lösning

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Om Verksamheten

Systemförvaltningsenheten förvaltar Försvarsmaktens IT-system såsom exempelvis PRIO (SAP), SharePoint, logistiksystem, ärendehanteringssystem, integrationsplattformar m.m. Vi är drygt 200 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, samt ett stort antal konsulter. Huvudkontoret finns i Enköping och vi har också verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla samt säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din uppgift som lösningsarkitekt för BI-lösningen innebär att du blir involverad i flertalet olika aktiviteter, där din expertis och ditt driv är det enda som avgör hur stor plats du tar i beslut kring lösningens utformande. Vi arbetar i nära samarbete med verksamheten inom både förvaltning, utveckling och projekt (Ekonomi, Logistik, HR). Intressanta projekt i närtid är BW4/HANA och S4/HANA. Rollen innebär att ansvara för arkitektur och design inom BI/BO/BW med fokus på att harmonisera dess utformning utifrån verksamhetens behov.

Vidare ingår det att planera, leda samt delta i utvecklingsarbete. Du är inte främmande för att ta fram grundläggande strategier och se till att dessa implementeras och följs. Du kommer också att samverka med övriga landskapsarkitekter, projektledare och team samt ha god kontakt med beslutsfattare och verksamhetsrepresentanter. Att agera rådgivande och delta i olika kompetensforum tillhör också vardagen. Du arbetar i ett team som består av djup kompetens inom området där sammanhållningen är god. Du ges stort förtroende och eget ansvar.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder dig:

 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Flexibel arbetstid samt 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år.
 • Möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök.
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.


Kvalifikationer

 

 • Erfarenhet av SAP BW - Utveckling Modellering traditionell BW (Bex Query Designer, BW-MT), Processkedjor, Staging, Extraktioner, LSA++.
 • Erfarenhet av SAP BO - Analysis OLAP, Analysis for office, Webi
 • Erfarenhet av HANA- implementation


Meriterande

 • ABAP (ur ett BI/BW perspektiv)
 • IP - Integrated Planning
 • Crystal Report
 • Arbetserfarenhet från förvaltning enligt ITIL eller likvärdig process.


Personliga egenskaper Vi söker dig som tar ansvar, är initiativrik och välstrukturerad. Vi ser också att du har lätt för att kommunicera och är bra på att bygga relationer. Vi söker dig som har en positiv prestigelös attityd samt gillar utmaningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom FM.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-31

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Irene Johansson, 070 847 92 92

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta

FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix.

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb