Lärare ledningssystem till Ledningsstridsskolan (LedSS) i Enköping

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 12 maj 2020
Stängs
den 13 juni 2020
Ref:
21540
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Beskrivning av Systemsektionen:

Systemsektionen är en sektion inom utbildningsavdelningen vid Ledningsstridsskolan (LedSS), genomför utbildning för officerare, blivande officerare och soldater inom området ledningssystem. Detta innebär utbildningar i radio, stabstjänst, ledningssystem, höjdutbildningar inom torn och mast, informationshantering och signalskydd.

Arbetet:

Vill du vara med och utveckla en intressant, lärorik och växande utbildningsverksamhet?

Systemsektionen söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad lärare med inriktning på drift av informationssystem. På systemsektionen planerar, genomför, utvärderar och utvecklar du utbildning inom ledningssystem området, allt från att vara lärare vid enskilda pass till att vara ansvarig för en hel kurs. Tyngdpunkten i utbildningen ligger i praktisk hantering av olika ledningssystem men även teoretiska kunskaper om ledningssystem och metoder förmedlas. Arbetet innebär mycket kontakt med kursdeltagare från både Försvarsmakten och andra organisationer och du ska kunna utbilda på både svenska och engelska. Du kommer att arbeta såväl självständigt och enskilt som tillsammans med andra i arbetslaget. Tjänstgöring vid andra verksamhetställen, liksom möten och utbildning på annan ort, kan ev komma ifråga.

Kvalifikationer

Officersexamen (OR/OF)

IS-driftledarutbildning inom FMLS IO14 eller motsv erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivare.

Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer

Utbildning eller erfarenhet inom informationssäkerhetsområdet/signalskydd

Dokumenterad utbildningserfarenheten inom radio, stabstjänst och ledningssystem

Internationell tjänst inom ledningssystemområdet

Personliga egenskaper

Du är ansvarstagande och initiativrik med förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en säkerhetsmedveten och trygg person som tycker om att lära andra. Du delar Försvarmaktens värdegrund. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet

Övrigt

Detta är en militär befattning

Arbetsort: Enköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde enl. ök.

Lön enl. ök.

Förfrågningar om befattningen och rekryteringsprocessen

Chefen för utbildningsavdelningen, överstelöjtnant Mikael Everbrand, tel vx 0171-15 70 00 mikael.everbrand@mil.se

Sektionschef Systemsektionen, major Fredrik Samuelsson, tel 073-0949880 fredrik.samuelsson@mil.se

Fackliga representanter

Nås via växelnummer 0171-15 70 00

Officersförbundet (OF): Magnus Johansson

SACO: Carl Johan Pettersson

OFR/S: Inge Bäcklin

SEKO: Eric Todic

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-12

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb