FRA

FRA söker Reverse Engineer

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 11 maj 2020
Stängs
den 31 maj 2020
Ref:
2511639
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en strukturerad och driven problemlösare som har den nyfikenhet och uthållighet som krävs för att lösa avancerade problem i en spännande och föränderlig omvärld. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som reverse engineer hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen.

Din enhet ligger på Kryptokontoret vars uppdrag är att stödja signalunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamheten med kryptologiska och forensiska utmaningar.

I rollen som reverse engineer inom kryptoverksamheten arbetar du huvudsakligen med att analysera kryptoimplementationer i programvara. Du deltar aktivt i att omsätta dina resultat i vår underrättelseproduktion. Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom IT och underrättelseproduktion. Förutom samarbetet med ditt team samverkar du med övriga delar av avdelningen för cyberverksamhet och med andra delar av myndigheten.

Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och vi ser mycket positivt på att du i tjänsten håller dig kontinuerligt uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område såsom datateknik, datalogi, kryptologi, matematik eller fysik. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivet. Du ska ha erfarenhet av reverse engineering eller ha goda kunskaper om kompilatorer och datorarkitekturer. Vi ser även att du har goda färdigheter i programmering där erfarenhet av Python, C eller C++ är meriterande. Det är till din fördel om du har kunskap inom IT-säkerhet, nätverk och att analysera nätverkstrafik samt om du har erfarenhet av verktyg som IDA och GHIDRA. I övrigt kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är initiativtagande och sätter igång aktiviteter, i vilka du arbetar på och har uthållighet att förbli motiverad i både med och motgång tills resultat uppnås. Du trivs med att arbeta med komplexa frågor och har god förmåga att lösa komplicerade problem. Du besitter specialistkunskaper, förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet bra och har en nyfikenhet att fortsätta utveckla och underhålla din expertis och kunskap. Rätt person för tjänsten har även god samarbetsförmåga och förstår vinsterna av att dela med sig av kunskap, erfarenheter och information i syfte att nå synergi och uppnå gemensamma mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 46 93. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-05-31.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb