Systemutvecklare/databasadministratör

Plats
Karlstad (Kommun), Värmland
Annonserat
den 15 maj 2020
Stängs
den 8 juni 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bli en av oss?

Vill du bidra till trygghet och säkerhet i det svenska samhället? Då har du kommit rätt! Hos oss blir du en del av ett större sammanhang och en del av människors drömmar och framtid. Tillsammans säkerställer vi att rätt människor får förtroendet att på olika sätt bidra till trygghet i samhället.
 

IT-avdelningen på Rekryteringsmyndigheten består i nuläget av ca 30 personer samt ett dussintal heltidskonsulter. Stora delar av IT-avdelningen sitter i Karlstad men vi har även kollegor på våra prövningsenheter i Stockholm och Malmö. Vi hanterar en komplex IT-infrastruktur och alla dess tjänster i egen regi. Vi utvecklar själva myndighetens verksamhetssystem.

Enheten för systemutveckling är en av två nybildade enheter inom avdelningen för IT och stödjer verksamheten i hela kedjan genom kravställande, utveckling och test av systemen. All systemutveckling sker i Karlstad. Vårt arbete inom både IT-infrastruktur och systemutveckling är format av höga säkerhetskrav. Nu söker vi en systemutvecklare/databasadministratör till denna enhet med placeringsort Karlstad.

I denna roll arbetar du självständigt, tillsammans med kollegor och i projektgrupper med att utveckla och underhålla myndighetens egenutvecklade system. Den för tjänsten aktuella IT-plattformen består av Java, Microsoft SQL, Informix och Windows server. Din arbetstid kommer att fördelas mellan systemutveckling och databasadministration.

 Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Förvalta, utveckla och administrera myndighetens system och databaser
 • Ta fram rutiner för datauttag efter interna och externa beställningar
 • Säkra dataintegritet enligt myndighetens och uppdragsgivarnas säkerhetskrav
 • Utveckla lösningar anpassade efter verksamhetens eller uppdragsgivarens behov och krav
 • I stor utsträckning samverka med kollegor, myndighetens avdelningar samt uppdragsgivare

Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetare inom hela myndigheten. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer vara en viktig del för att utveckla verksamheterna inom myndigheten med hjälp av IT.

Dina meriter och kvalifikationer

Anställningen kräver att du har:

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot systemvetenskap, datavetenskap, databasadministration eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Kunskap och erfarenhet av:
  • Att arbeta med databaser
  • Systemutveckling
  • Programspråket Java
  • SQL och PL/SQL

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och vi söker dig som har ett intresse för både systemutveckling och databasteknik. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar och fattar gärna beslut. För den här uppgiften krävs att du är noggrann, analytisk och trivs med problemlösning. Arbetet innebär mycket kontakter med medarbetare och det är därför nödvändigt att en av dina styrkor är att vara lyhörd och att kommunicera.

Om oss

Totalförsvarets rekryteringsmyndighet är en expertmyndighet inom totalförsvarsområdet och lyder under Försvarsdepartementet. Myndighetens huvuduppgifter är att mönstra och skriva in totalförsvarspliktiga till grundutbildning med värnplikt samt att bemanna krigsorganisationen. Åt andra myndigheter genomförs prövningar för urval för yrken och utbildningar med särskilda krav som handlar om trygghet och säkerhet i det svenska samhället.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 8 juni.

Vi svarar gärna på dina frågor
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Elisabeth Styffe, DBA Thomas Egéus eller HR-specialist Elin Ryen Mossberg. Fackliga företrädare är Björn Staaff för Saco-S och Anders Thelin för OFR/S. Du når samtliga på 0771-24 40 00.

Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen.