Nätverkstekniker - specialist inom avancerade nätverksmiljöer

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 maj 2020
Stängs
den 8 juni 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Signalskydd och separata system, RK IT, Förvaltningsavdelningen

Vill du stödja regeringen genom att säkerställa it-säkerheten inom Regeringskansliet? Är du en nätverkstekniker med erfarenhet av komplexa nätverksmiljöer och separata nätverk? I så fall tror vi att rollen som Nätverkstekniker kan vara något för dig.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
I rollen kommer du att ansvara för separata nätverk i de säkerhetsklassade IT-miljöerna. Du ansvarar för samtliga nätverkskomponenter så som switchar, routers, brandväggar etc. Du kommer ingå i ett team med flera andra specialister inom it-enheten och gruppen som ansvarar för de säkerhetsklassade it-miljöerna.
Du är med och förbättrar vårt arbetssätt, tar fram ny design för lösningar samt implementerar dessa. Utöver detta kommer du arbeta med löpande drift, underhåll och felsökning.
 
Arbetsuppgifterna kräver att du har ett gott omdöme, en hög integritet och är säkerhetsmedveten. Din kompetens inom nätverk kompletterar resterande i gruppen och ni utvecklar tillsammans vår leverans till verksamheten.

Din bakgrund
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av nätverksdrift med i huvudsak Microsoft baserade miljöer vilket har gett dig erfarenhet av komplexa uppdrag och leveranser med mycket hög kvalité. Du arbetar idag på avancerad nivå med brandväggar, switchar, routrar, fysiskt infrastrukturnätverk och verktyg för övervakning samt administration av nätverksdrift.
Du har erfarenhet och kompetens inom Ciscoprodukter, IOS/ASA, WAN/LAN och VPN, Unix/Linux och Windows. Du arbetar idag med avancerad konfiguration av routrar, brandväggar och switchar samt är en van användare av script så som Powershell, Bash och python.
 
Det är meriterande om du har kompetens inom:

  • design av nätverk, nätverkskomponenter och fysisk nätverksinfrastruktur
  • installation och konfiguration av nätverk och nätverkskomponenter
  • test och verifiering av nätverk och nätverkskomponenter
  • konfigurering av kryptering av nätverkstrafik.
  • övervakning av nätverkstrafik
  • avancerad routing.
  • signalskydd

Du har ett stort intresse av teknik och följer olika forum för att omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad gällande aktuella sårbarheter och ny teknik.

Det är meriterande om du har erfarenhet av nätverksdrift inom säkerhetsklassade it-miljöer, totalförsvarsgemensamma säkerhetssystem samt om du har arbetat med skyddsvärd information, övervakning, loggning och larmhantering.

Vi ser gärna du har relevant gymnasieutbildning, en relevant högskoleutbildning är meriterande.

Dina egenskaper
Som person är du initiativtagande, problemlösande, serviceinriktad, analytisk och pedagogisk samt har ett högt säkerhetstänk. Du är van att ta ansvar och är strukturerad och noggrann. Du vill arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som du också uppskattar att samarbeta med andra. Vidare har du en vilja och förmåga att utveckla it-miljön och dess processer.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Servicearbete utanför ordinarie arbetstid kan förekomma.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Mikael Palmgren som är gruppchef, på 08-405 37 99. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad på 08-405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Inger Yalcin). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 26 maj 2020.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Liknande jobb

Liknande jobb