FRA

FRA söker flexibel tekniker till Sollefteå

Rekryterare
FRA
Plats
Västernorrland, Sweden
Annonserat
den 18 maj 2020
Stängs
den 14 juni 2020
Ref:
2514769
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en serviceinriktad och kvalitetsmedveten tekniker till vår verksamhet i Sollefteå. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som tekniker hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

I rollen som tekniker består dina arbetsuppgifter dels av vidmakthållande av kryptosystem vad avser både hård- och mjukvara. I ditt uppdrag ingår arbete med teknisk support, kundsupport och reparationer. Du arbetar även med uppgraderingar, utbildning och rådgivning av kryptosystem. Att arbeta med backup på kryptonycklar, certifikat och aktiva kort ingår i tjänsten.

Arbetet bedrivs i huvudsak kontors- och verkstadsmiljö men visst lagerarbete kan förekomma. Du kommer aktivt delta i planeringsarbetet och på så vis bidra till verksamhetens utveckling. Du samarbetar nära dina kolleger och har många kontakter internt på andra avdelningar inom FRA. Externa kontakter med myndigheter samt kunder och leverantörer utgör också en del av tjänsten. Resor, framförallt inom Sverige, förkommer. Arbetet kan på sikt innebära beredskap.

Du kan

Vi söker dig som har ett stort IT- och teknikintresse på praktisk nivå samt har en gymnasieutbildning, gärna med IT-inriktning. Du har arbetslivserfarenhet och vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av kundsupport, tekniskt arbete alternativt har arbetslivserfarenhet inom utbildning. Det är meriterande om du har kompetens inom elektronik. Du är även en van datoranvändare och har goda kunskaper i MS Office. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska i såväl tal som skrift och har minst grundläggande kunskaper i engelska. B-körkort är ett krav i tjänsten.

Du är

För att trivas i din roll har du hög kvalitetsmedvetenhet och arbetar lika väl självständigt som tillsammans med dina kollegor. Du är lyhörd och tillmötesgående och kan på så vis möta förändrade behov och krav från omgivningen. Vi ser att du tar initiativ i arbetet och med flexibla sätt hittar du nya angreppssätt på problemställningar. Vidare har du god förmåga att prioritera och arbetar på tills resultat är uppnådda. Som person är du öppen och prestigelös med ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter, andra medarbetare och uppdragsgivare. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Sollefteå. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Peder Svensson eller Torbjörn Ångman på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-05-31.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.