FRA

Teknisk Projektledare/Installationsplanerare

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 18 maj 2020
Stängs
den 7 juni 2020
Ref:
2515459
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en strukturerad och kvalitetsmedveten problemlösare för arbete med installationsprojekt. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande innovativ IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som installationsplanerare arbetar du med projektering och sammanhållning av IT-infrastruktur projekt. Rollen innebär leda andra personer i arbetet och verka för en god arbetsmiljö. Du ansvarar för att ta fram digitala installationsunderlag, planera för de inköp som krävs samt planera och koordinera övriga installationsaktiviteter och driftsättning. I rollen ingår även att ta fram dokumentation av fibernät och fiberinstallation och du agerar som sakkunnig i frågor rörande installationsplanering. Arbetet kan innebära budgetansvar med varierande längd på uppdrag och projekt.

Du kommer att ha många interna kontakter, exempelvis med andra installationsplanerare som du samarbetar med gällande övergripande planering av arbetet. Andra viktiga kontakter och samarbeten är med bl.a. projektledare, installatörer och produktledare internt samt med externa samarbetspartners och leverantörer. Resor inom landet förekommer.

Du kan

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller motsvarande inom el/teleteknik, fiber/nätverk eller inom relevant område för tjänsten. Du har erfarenhet av att arbeta med el-/teleschemakonstruktion. Det är positivt om du har arbetat med systemsäkerhet, budgetansvar och ett par års erfarenhet av installationsarbete inom nätverk/fiber/el. Du har god datorvana och är förtrogen med AutoCAD. Tjänsten kräver också att du har körkort samt god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som samarbetar effektivt med andra för att uppnå resultat. Du tar stort ansvar för att uppgifter blir utförda med god struktur samt driver projekt och aktiviteter med hög kvalitetsmedvetenhet. Vi ser att du är uthållig samt lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete med förmåga att förbli motiverad och effektiv vid eventuella bakslag.

Rätt person för tjänsten är skicklig på att leda och engagera andra mot uppsatta mål. Du är självgående och kommer ofta med nya idéer för hur man kan angripa olika problemställningar och tar initiativ till att omsätta idé till verklighet. Då tjänsten innefattar många interna och externa kontakter krävs det att du har lätt för att skapa goda relationer och att du är en tydlig kommunikatör.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som installationsplanerare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Yvonne Gustavsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-06-07.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb