FRA

Teknikintresserad med fokus på dataflöden

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 18 maj 2020
Stängs
den 7 juni 2020
Ref:
2515473
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ och initiativtagande systemintegratör för arbete med dataflöden. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med goda möjligheter till egen utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemintegratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I den här rollen arbetar du operativt i en grupp som ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av system för myndighetens dataflöden. Du har nära kontakt med beställaren och är delaktig i att ta fram underlag och anpassa lösningar för att transportera rätt data i rätt format till rätt mottagare. Din förmåga att sätta behov i ett större sammanhang är därför viktigt. Du samverkar med många andra grupper på myndigheten och får på så sätt ett brett kontaktnät.

Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har en IT-inriktad högskoleutbildning alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du som söker kan komma direkt från en IT-inriktad utbildning alternativt har arbetat några år inom IT. Rätt person för tjänsten har även goda kunskaper om Linux. Utöver en bred teknisk kompetens och ett stort tekniskt intresse ser vi att du gärna har kunskap inom följande områden:

  • Verktyg för dataflödeshantering såsom Apache NiFi
  • Linux/Unix-servrar
  • Programmeringsspråk såsom Java
  • Automatiseringsvertyg såsom Puppet el. Ansible
  • Övervakningsverktyg såsom ELK el. Graphite/Grafana
  • Integrering av system och flöden/informationsutbyten mellan dessa


Har du erfarenhet från att ha arbetat med IT-säkerhet eller inom andra, för tjänsten, relevanta områden ser vi det som positivt. Vidare kommunicerar du obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har gediget intresse för teknik och problemlösning. Som person har du hög integritet, du är ansvarstagande och strukturerad samt är väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Med hjälp av din expertis, analytiska förmåga och kreativitet kommer du ofta med idéer på nya sätt att angripa olika problem. Du tar självständiga initiativ inom givna ramar till att omsätta nya idéer till aktiviteter samt lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete för att nå resultat. Då arbetet innefattar många kontaktytor krävs även att du har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa och underhålla relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 49 86. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-06-07.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb