Incident-Problem Manager till Produktionsavdelningen

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 18 maj 2020
Stängs
den 1 juni 2020
Ref:
21585
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du vara med och driva arbetet med att utveckla områden för hantering av IT-incidenter, IT-säkerhetsincidenter och IT-problemhantering, samt operativt leda arbetet med större IT-incidenter inom Försvarsmaktens driftorganisation? Skulle du trivas i en roll där du får möjligheten att leda och koordinera arbetet med att lösa uppkomna incidenter samt driva arbetet med att ständigt utveckla samt förbättra processer, rutiner och arbetssätt? Då kan du vara rätt person för oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Incident-/Problem Manager arbetar du i vår Incident-, IT-säkerhet och Problemprocess. Incidentprocessen syftar till att så snabbt som möjligt återställa en tjänst när en incident/ett fel uppstår i vår IT-driftmiljö och minimera effekterna för verksamheten. IT-säkerhetsprocessen syftar till att omhänderta incidenter som är kopplade till IT-säkerhet samt att proaktivt verka för att IT-säkerhetsincidenter inte ska uppstå. Din uppgift är att, i samband med större incidenter (masterincidenter) och IT-säkerhetsincidenter, samordna arbete och resurser, prioritera resurser, system och funktionalitet samt sprida information och rapportera. Problemprocessen syftar till att hitta den underliggande orsaken till att IT-incidenter uppstår samt att arbeta proaktivt för att minimera risken för IT-incidenter. Du ansvarar även för att utveckla processer och rutiner samt uppföljning kopplat till processerna.

Du ingår i ett team som arbetar tillsammans med att sammanhålla arbetet med större incidenter kopplat till vår IT-driftmiljö samt hanterar problemärenden och ärende kopplade till IT-säkerhet. Som Incident-/Problem Manager är du sammanhållande för arbetet inom funktionen.

Om verksamheten

FMTIS Driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).
Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
   


Kvalifikationer

 

 • Högskoleutbildning med inriktning IT eller motsvarande kunskaper.
 • Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
 • God erfarenhet av administrativt arbete
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
   


Meriterande

 

 

 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
 • Erfarenhet av arbete med IT-incidenter
 • Erfarenhet av arbete med IT-säkerhetsincidenter
 • Erfarenhet av arbete med IT-problemärenden
 • Utbilning/certifiering inom ITIL
   


Personliga egenskaper

Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande oberoende av kön eller etnisk bakgrund.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Arboga. Periodvisa resor med arbete inom landet förekommer. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-31.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anette Johansson

Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO Hans Monthan, 070-215 13 44

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb