IT-arkitekt till Locum

Rekryterare
Locum AB
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 maj 2020
Stängs
den 19 juni 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Trivs du med att agera brygga mellan verksamhet och IT? Är du sugen på att få ta mer ansvar, visa framfötterna och komma med idéer? Vill du kombinera detta med att arbeta i ett bolag med ett samhällsviktigt uppdrag? Då kan rollen som IT-arkitekt hos Locum vara ditt nästa steg i karriären!

Locum förvaltar, bygger och utvecklar två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt ägaren Region Stockholm. Genom innovation och samverkan leder Locum utvecklingen av de bästa vårdmiljöerna i Sverige.

Om tjänsten

I rollen som IT-arkitekt kommer du ansvara för att bygga upp och forma en hållbar och gedigen IT-arkitektur och genom det, driva det strategiska arbetet framåt. Det finns flera spännande projekt och satsningar på gång och du kommer att vara ett viktigt nav för att få tekniken och människorna att samspela. Exempel på satsningar är bland annat ett nytt beslutsstödsystem, en ny VPN-lösning och RPA (Robotic Process Automation) samt förnyelse av både förvaltningsmodell och agila arbetsmetoder. Din roll blir att sätta IT-aktiviteter och IT-relaterade initiativ på kartan, göra dem överskådliga och begripliga för verksamheten. I denna roll kan du växa och goda möjligheter ges för dig att själv forma rollen och ditt framtida ansvarsområde.

Ex på arbetsuppgifter:

  • Ta fram nya och förvalta nuvarande arkitektuella principer
  • Agera teknisk kravställare och diskutera tekniska lösningar med externa leverantörer samt den interna verksamheten
  • Arbeta för gemensamma arbetssätt och en god dokumentation gällande IT-arkitekturen
  • Representera IT samt driva Arkitektrådet
  • Samverka med Regionens centrala IT-stöd avseende IT-arkitektur
  • Optimera användningen av systemstöden och utveckla nya integrationslösningar
  • Ge förslag på vilka strategiska, tekniska investeringar som bör göras för att utveckla arkitekturen
  • Kommunicera, koordinera och samarbeta med både koncernfunktioner såväl som operativa chefer och funktioner
  • Stötta i projekt

Delta i stormöten och scrumboards Under avdelning Affärsstöd hittar du IT-enheten som består av IT-specialister, strateger, projektledare, systemförvaltare och supportfunktioner. Här möter du en sammansvetsad och dynamisk arbetsgrupp med kompetenta och insatta kollegor. Du rapporterar till enhetens chef, IT-chefen och du kommer att sitta i Locums mycket trevliga lokaler på Södermalm i Stockholm.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig med eftergymnasial utbildning inom data/system/IT. Du har minst 5 års erfarenhet från en roll som IT-arkitekt där du har kravställt, lett och drivit parallella IT-arkitekturprojekt i teams bestående av specialister inom olika IT-expertområden och representanter från övriga verksamheten. Vi ser även att du har arbetat med anpassning av generiska ramverk för IT-arkitektur (med fördel TOGAF) och du har bekantat dig med agila arbetsmetoder såsom scrum och SAFe. Det är en förutsättning att du talar och skriver obehindrat på svenska.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är innovativ och drivande med ett intresse av att arbeta med långsiktig planering av system och helheter och samtidigt kunna arbeta verksamhetsnära/operativt. Du har förmågan att sätta olika intressenters behov i en större kontext och bidra till att skapa konsensus kring beslut och riktning. Du ser till att visioner blir verklighet och gillar att arbeta strukturerat, metodiskt och självständigt.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Locum med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ”ansök”-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb