Change Administratör till Produktionsavdelningen

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 19 maj 2020
Stängs
den 1 augusti 2020
Ref:
21596
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du vara med och jobba övergripande med förändringshantering av IT-tjänster för Försvarsmaktens användare? Skulle du trivas i en roll där du får möjligheten att få vara en del i kedjan att hantera IT-förändringsärenden tillsammans med utförare? Då kan du vara rätt person för oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Change Administratör arbetar du i vår changeprocess vilken syftar till att godkänna, bereda, planera och leda produktionssättning av mjuk- och hårdvara för att minimera störningar i IT-infrastrukturen. Du ansvarar för mottagning, beredning och uppföljning av förändringsärenden och planerade avbrott i IT-driftmiljön. Uppgiften innebär ett nära samarbete med våra utförarorganisationer samt med uppdragsgivare. Samverkan är nyckeln till en fungerande process.

Du ingår i ett team som tillsammans hanterar samtliga ärenden inom vår change- och releaseprocess.

Om verksamheten

FMTIS Driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
   


Kvalifikationer

 

 • 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper. Vi kommer att titta på profiler som har en teknisk/IT bakgrund
 • Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation.
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
   


Meriterande

 

 

 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
 • Erfarenhet av arbete inom Change-/Releaseprocess
 • Erfarenhet av projektarbete
 • Utbilning/certifiering inom ITIL
   


Personliga egenskaper

Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar sökande oberoende av kön eller etnisk bakgrund.

Övrigt


Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Arboga. Periodvisa resor inom landet förekommer. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-14.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Anette Johansson, Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Hans Monthan

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb