Ställföreträdande chef till Chefen för Informationshanteringskontoret (IHK), MUST

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 20 maj 2020
Stängs
den 22 juni 2020
Ref:
21520
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Drivs du av att vara med på strategisk nivå och arbeta med såväl långsiktiga som kortsiktiga frågor? Är du intresserad av att leda och effektivisera planering, genomförande och uppföljning?

I så fall har vi en plats för dig - tillsammans med övriga ledningsgruppen vid IHK har vi en viktig uppgift i att skapa de bästa förutsättningarna för informationshantering i Must verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med ledningsgruppen anger du strategiska mål och vägval för IHK, genomdriver arbetet övergripande samt följer upp utfall av utfört arbete. Du ska vara beredd att företräda kontoret som högste företrädare inom ansvarsområdet.

Ditt ansvar är att leda planering och uppföljning av verksamheten samt bistå C IHK med uppkomna arbetsuppgifter. Du följer upp ärendehanteringen internt och hanterar krav från andra delar av Försvarsmakten (FM). Du arbetar också med systematisk risk- och arbetsmiljöhantering.

Som Stf C IHK representerar du kontoret i olika sammanhang, främst inom FM men samverkar även mot externa leverantörer inom ansvarsområdet.

I ditt ansvarar för uppföljning ligger lednings- och förvaltningsärenden samt fördelning av uppgifter som inkommer och ställs till IHK. I stödet till C IHK ingår beredning av rapporter, utarbetande av underlag för beslut/direktiv samt förberedelse inför ledningsgruppsmöten.

Vem är du?

En person med hög integritet och stor personlig mognad. Du är strukturerad och noggrann samt prestigelös. När du uttrycker åsikter gör du det på ett tydligt, pedagogiskt och kommunikativt sätt. Ditt förhållningssätt är flexibelt med förmåga att hantera parallella ärenden samtidigt. Du är en god lagspelare som utvecklar samarbete inom grupper och verksamheter.

Kvalifikationer

  • Akademisk utbildning inom relevant område
  • Flerårig arbetslivserfarenhet i ledande befattningar, både i direkt och indirekt ledarskap
  • Dokumenterad erfarenhet att leda och hantera komplex verksamhet
  • Stor erfarenhet av arbete med informationshantering och informationsteknologi, främst på strategisk nivå
  • Stor erfarenhet av att självständigt driva frågor och utveckla verksamheter
  • Översiktlig kunskap om lagar och avtal inom arbetslivet och ekonomiska sammanhang
  • God förmåga till uttryck i tal och skrift på svenska och engelska


Meriterande är erfarenhet från myndighetsledning. Vidare är det meriterande med god kännedom om FM verksamhet och planeringsprocesser, arbete i ledande befattningar inom FM samt erfarenhet av förvaltningsarbete inom PM3-modellen.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och din expertkunskap. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid.

Övrigt

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, svenskt medborgarskap är ett krav. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Sthlm och är en tillsvidareanställning, inledande provanställning om 6 mån tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är öppen att söka får båda civila och militära kandidater.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Frågor om befattningen

MUST CIO, tillika C IHK, Stefan Öhlund, nås via vxl: 08-788 75 00.

Upplysningar

Frågor om rekryteringsprocessen kan ställas till: hkv-rekrytering-must@mil.se

Facklig repr.

SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson, SEKO Lise-Lotte Larsson, OFR/S Robert Oidermaa. Samtliga nås via vxl: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast: 2020-06-17

Ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Du hittar mer info om Must verksamhet via denna länk: https://www.forsvarsmakten.se/siteassets/4-om-myndigheten/dokumentfiler/rapporter/must-arsoversikt-2019.pdf

--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb