Sektionschef IT-förvaltning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 26 maj 2020
Stängs
den 18 augusti 2020
Ref:
21616
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Om Verksamheten

Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Vi söker nu en sektionschef inom området SAP Roller och behörigheter. Sektionen består av 8 medarbetare med placering i Enköping och Arboga. Gruppen är djupt kompetent inom sitt ansvarsområde och består av fast anställda medarbetare. Gruppens huvuduppgift är att vidmakthålla och utveckla Försvarsmaktens lösning och koncept för behörighetstilldelning i primärt SAP.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sektionschef får du möjlighet att utveckla ditt direkta ledarskap. Detta hos en arbetsgivare som värnar om en ansvarskultur som bygger på en väl utvecklad tillit mellan chefer och medarbetare. Utöver det erbjuder vi en spännande och dynamisk arbetsplats i händelsernas centrum. Som sektionschef är du första linjens chef och har personal-, produktions- och budgetansvar.

Befattningen förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring din förmåga kopplat till Försvarmaktens ledarkriterier:
  • Helhetssyn och problemlösning
  • Resultatorientering
  • Stabilitet och mod
  • Påverkan - Influens
  • Kommunikation
  • Samarbete
Vi erbjuder dig
Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare. Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och vi uppmuntrar att du tränar på arbetstid tre timmar i veckan.


Kvalifikationer
  • 3 års dokumenterad erfarenhet av att leda, stötta och utveckla personal med ett arbetsgivareansvar eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig
  • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig
  • Arbetslivserfarenhet från IT-förvaltning, gärna från en myndighet eller större organisation
Personliga egenskaper

Du är öppen, prestigelös, har ett coachande ledarskap och leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Tf Avdelningschef Kamilla Lidsman, 0729-933 603

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel)

Fackliga kontaktpersoner: SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Mikael Wallo samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-17


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb